Man onder het mes betekent het einde van je huwelijk

Is jouw man ontevreden over zijn uiterlijk en overweegt hij daar iets aan te laten doen? Misschien dat je dit nog uit zijn hoofd kan praten, want onderzoek wijst uit dat plastische chirurgie bij mannen het einde van je huwelijk kan betekenen.

Waren het voorheen vooral de vrouwen die iets aan zichzelf wilden laten doen en daarmee naar een plastisch chirurg stapten, het aantal mannen dat een cosmetische ingreep heeft gehad is de afgelopen tijd sterk gestegen. Met dank aan de opkomst van de metroseksuele man (darn you, David Beckham!), lieten ruim 4500 mannen in Groot-Brittannië zich behandelen door een plastisch chirurg. Dit is  een stijging van 17 procent ten opzichte van twee jaar geleden. Wat de mannen aan zichzelf laten doen? Met stip op één: liposuctie. Een goede tweede is het verkleinen van de man boobs. Opmerkelijk: het zijn vooral mannen van middelbare leeftijd die aan zichzelf laten sleutelen.

Nu vinden we plastische chirurgie op zich niet zo’n probleem, want – laten we eerlijk zijn – een man met borsten die groter zijn dan die van zijn vrouw is nu niet bepaald een turn-on. De achterliggende gevolgen van de operatie zijn echter een stuk minder leuk: het zou je huwelijk kapot kunnen maken! Het blijkt dat de mannen na hun operatie meer zelfvertrouwen kweken, waardoor zij eerder geneigd zijn om buiten de pot te piesen. Ook zetten mannen hun vrouw onder druk zetten om een soortgelijke operatie uit te laten voeren, waardoor het zelfvertrouwen van de vrouw daalt. Dit kan ertoe leiden dat het huwelijk uiteindelijk strandt. Onze tip: de volgende keer dat je vent zit te zeuren over vetjes en kwabjes, zeg je gewoon dat hij er fantastisch uitziet.

Bron: Daily Mail

Beeld: Shutterstock