Chloé Leenheer exit bij Expeditie Robinson: ‘Ik had natuurlijk ook het eten van de crew kunnen jatten’

chloe leenheer expeditie robinson

Vorige week werd ze tijdens de eilandraad eigenlijk al weggestemd, maar omdat Kraantje Pappie eerder uit zichzelf was vertrokken, mocht Chloé Leenheer (28) toch nog een aflevering blijven. Wel met één voorwaarde: ze moest ‘diep gaan’. Dat deed ze, maar helaas zonder resultaat. Wij spraken met de afvaller.

Heb je er lang over getwijfeld om mee te doen?

“Natuurlijk moet je er wel even over nadenken. Ik bedoel: niemand kan inschatten hoe hij of zij reageert in zulke extreme omstandigheden. Maar het is ook een eer en als er een bucketlist bestaat, stond ‘Expeditie Robinson’ zeker op de mijne.”

Vond je de expeditie zwaar?

“Zo veel zwaarder dan verwacht. De eindeloosheid is bijvoorbeeld iets wat je totaal niet meekrijgt op tv.”

Wat vond je het moeilijkst?

“Het dagenlange in de regen zitten op het natte zand is niet echt goed voor de spirit. En het weinig tot niks eten vond ik veel zwaarder dan verwacht. Daar ben ik goed ziek van geweest.”

Wat viel je achteraf gezien juist ontzettend mee?

“Dingen die je normaal gesproken heel belangrijk vindt of waar je veel waarde aan hecht, doen er op een gegeven moment niet meer toe op zo’n eiland. En ik ben bijvoorbeeld geen held met insecten en vieze beestjes, maar als je daar zit, dan lig je er gewoon gezellig mee op het strand.”

Wat was je mooiste moment op het eiland?

“Na een slapeloze nacht in het natte zand de zon zien opkomen. En dat je iets voor elkaar krijgt op zo’n dag. De kleine dingetjes.”

Zonder wie had je het echt niet zo lang volgehouden?

“Suzanne (Klemann, red.)! Wat een prachtig en fijn mens, ik ben gek op haar!”

Wat was je eerste reactie toen duidelijk werd dat je ‘Expeditie Robinson’ moest verlaten?

“De dagen voorafgaand aan mijn vertrek was ik lichamelijk enorm verzwakt. Je moet je voorstellen dat er door ondervoeding allerlei functies uitvallen en je daardoor ook niet meer kunt nadenken. Mijn team maakte zich erge zorgen om mijn gezondheid, en dat voelde ik voor en tijdens de eliminatie. Tijdens ‘Expeditie Robinson’ ga je op zoek naar je eigen grenzen, maar op een gegeven moment vroeg ik me af of ik die niet allang voorbij was.”

Had je het zien aankomen?

“Het was voor mij geen verassing. Je weet dat als je fysiek niet sterk genoeg meer bent, het eigenlijk wel een beetje klaar is.”

Wat had je anders kunnen doen zodat je deze ronde misschien niet was afgevallen?

“Ik had natuurlijk het eten van de crew kunnen jatten, maar ze hadden het best wel goed opgeborgen.”

Hoe vind je het om jezelf terug te zien op tv?

“Ik heb veel dingen te doen doordeweeks. Als het zo uitkomt, kijk ik een aflevering, maar ik zeg er geen afspraken voor af. Het is ook best spannend en gek om jezelf terug te zien op tv, zeker omdat je vooraf niet weet hoe een aflevering wordt.”

Hoe is het om de anderen terug te zien en te zien hoe zij complotjes smeden?

“Geinig om te zien hoe mensen het spel spelen. Soms krijg je pas na het zien van een aflevering door wat er eigenlijk aan de hand was in een situatie op het eiland.”

Als je nu nog een keer gevraagd wordt om mee te doen, zou je dat dan doen?

“Ik had niet verwacht dat het zo’n impact op me zou hebben, in positieve zin. Ik merk dat ik na het meedoen dingen makkelijker kan relativeren en meer vanuit een positief oogpunt kan benaderen. Als ik nog een keer mee zou doen, zou ik nog wel even wat extra hamburgers wegtikken voor vertrek.”

Lees ook:

Bartho Braat exit bij Expeditie Robison: ‘Die baard. Ik lijk kapitein Iglo wel’
Kraantje Pappie exit bij Expeditie Robinson: ‘Ik weet nu dat ik dit soort dingen niet leuk vind’
Elle van Rijn exit bij Expeditie Robinson: ‘Ik dacht elke ochtend: weer een nacht overleefd’