Weer tegenslag voor Chrissy Teigen: ‘De schopjes in mijn buik zijn endometriose’

Chrissy Teigen doodgeboren zoontje

Chrissy Teigen zou deze week uitgerekend zijn van haar derde kindje. Ze verloor het jongetje na een zwangerschap van twintig weken. Een heftige tijd, die nu een nare nasleep krijgt. Op Twitter deelt het voormalig model dat ze geopereerd moet worden voor endometriose als gevolg van de stilgeboorte.

Endometriose is weefsel dat op baarmoederslijmvlies lijkt maar op plekken buiten de baarmoeder zit, zoals op eierstokken, eileiders, buikvlies, blaas of darmen. De ‘verdwaalde’ stukjes op baarmoederslijmvlies lijkend weefsel doen mee met de menstruatie, wat erg veel pijn kan doen.

Stilgeboorte

De 35-jarige Chrissy maakte geen geheim van haar miskraam, en deelde in september openhartig haar verdriet met de wereld. Zij en haar man John Legend hadden zelfs al een naam voor het jongetje: Jack. Sinds de stilgeboorte voelde Chrissy Teigen zich naar eigen zeggen ‘een beetje gek’. Niet alleen mentaal was het een heftige rouwperiode, maar ook fysiek schrijft ze nog altijd niet de oude te zijn.

Endometriose

Ondanks dat haar stories weer een lachende Chrissy laten zien, deelt ze nog altijd ‘schopjes’ in haar inmiddels weer platte buik te voelen. Ze schrijft: ‘Mijn kleine Jack zou deze week geboren zou zijn. Ik voel hem echt in mijn buik, maar dit zit niet tussen mijn oren. Ik heb morgen een operatie voor endometriose … maar het menstruatiegevoel deze maand is precies zoals schopjes van een baby. Zucht.’ 

De tekst gaat verder onder de tweet.

Lees ook:

Sarah (28) heeft Endometriose: ‘Soms kwam ik drie weken mijn bed niet uit van de pijn’

Herstel

Ook deelt ze nog een video waarin goed te zien is dat haar buik beweegt. ‘Kijk hier eens naar, het houdt nooit op’, doelend op het gevoel dat ze nog steeds zwanger is. Maar Chrissy zou Chrissy niet zijn als ze niet tóch een grapje maakt. ‘Hoe lang duurt de herstelperiode? Kan ik al snel weer soep maken?’, grapt ze. 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: People Thuisarts | Beeld: BrunoPress
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.