Chrissy Teigen post eerlijke foto van lichaam, maanden na stilgeboorte zoontje

Chrissy Teigen plaatst op Instagram een eerlijke foto van haar lichaam, maanden na de stilgeboorte van haar zoontje Jack.

Op de foto is te zien dat ze nog een babybuikje heeft. Ze schrijft bij de foto: “Dit ben ik en mijn lichaam. Ondanks dat ik niet meer zwanger ben, herinnert elk kijkje in de spiegel mij aan wat had kunnen zijn.”

Frustrerend

Chrissy vervolgt: “Eerlijk gezegd heb ik geen idee waarom ik dit buikje nog heb. Het is frustrerend. Maar ik ben trots op de plekken waar deze reis mijn lichaam en geest mee naartoe hebben genomen. Ik hou zo zo veel van zwanger-zijn en ik ben verdrietig dat ik het nooit meer mag meemaken. Maar ik heb geluk met mijn twee geweldige kleintjes die elke dag meer transformeren in grote, kleine mensen. Ik hou van jullie.”

Tekst gaat verder onder de foto

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door chrissy teigen (@chrissyteigen)

Intieme foto’s

Het emotionele bericht komt maanden nadat zoontje Jack na slechts twintig weken zwangerschap levenloos ter wereld kwam. Chrissy en haar man John Legend waren kapot van verdriet en deelden vlak na de bevalling prachtige intieme foto’s.

Mooie brief

Eind oktober kwam er na een periode van stilte een mooie brief van Chrissy. “Ik heb dit geschreven omdat het eruit moet voordat ik verder kan gaan met mijn leven.” Al vanaf de eerste zin is de brief van Chrissy Teigen persoonlijk van aard; ze trapt af door te schrijven dat ze wel al die tijd wist dat ze over deze gebeurtenis wilde schrijven, maar geen idee had waar, wanneer en hóe. “Ik wist niet echt hoe ik dit zou beginnen, ongeacht de kamer of staat waarin ik me bevond, maar het voelt goed om te beginnen met een bedankje.” Chrissy en John zijn “heel dankbaar voor alle steun.”

Een ‘veiligere plek’

Na het dankwoord voor familie, vrienden en fans neemt Chrissy de lezer mee naar de zwangerschap en geboorte van zoontje Jack. Volgens Teigen ontstonden de problemen door problemen met haar placenta. Ondanks meerdere pogingen om de baby op een betere positie te krijgen in haar baarmoeder, bleken er toch complicaties te zijn. “Een maand lang lag ik op bed, om maar te proberen om hem op een ‘veiligere’ plek te krijgen. Het mocht niet baten.”

De 34-jarige werd overgeplaatst naar het ziekenhuis en kreeg daar al snel slecht nieuws: “Na een paar nachten vertelde de dokter wat ik al vermoedde, namelijk dat het tijd was om gedag te zeggen. Hij zou het niet overleven.”

“Mijn moeder, John en ik hielden hem na zijn geboorte vast en namen persoonlijk afscheid van hem. Ik heb de verpleegsters gevraagd of ik zijn handjes en voetjes mocht zien, waarna ik ze eindeloos heb gekust. Ik weet niet hoe lang ik ermee doorging. Het kunnen tien minuten, maar ook een uur zijn geweest.”

Verdrietige realiteit

Teigen wilde het nieuws per se naar buiten brengen, omdat ze dit ook had gedaan bij goed nieuws. “Dit is de realiteit. Hoe oncomfortabel ook, ik moest dit gewoon delen.” Toch vindt ze het moeilijk om daar op terug te kijken. Ook blikt Chrissy terug op haar verschillende socialemediaposts tijdens de zwangerschap en de rouw daarna. “Het voelt slecht dat ons rouwen openbaar was. Dat kwam omdat ik de blijdschap ook zo openbaar maakte. Ik wilde heel graag ons blije nieuws delen met de wereld,” aldus Chrissy. “Het is lastig om daar nu naar te kijken.” Zo onthult ze dat ze zich soms schuldig voelt als ze weer even blij is en moet lachen. “De realiteit die je daarna weer onder ogen moet zien, maakt mij altijd verdrietig.”

Zowel Teigen als John Legend hebben veel steun gehad aan alle berichten die zij kregen naar aanleiding van het nieuws. “Ieder persoon die ons iets heeft gestuurd of ons in hun gedachten had: dank jullie wel.”

Tekst gaat verder onder de foto

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door chrissy teigen (@chrissyteigen)

Depressief gat

Eind november liet Chrissy weten in een ‘depressief gat’ te zitten. ‘Ik tweet niet veel omdat ik eerlijk gezegd in een depressief gat zit. Maak je geen zorgen, ik heb veel hulp om me heen om beter te worden en zal snel gefikst worden.’ Ze eindigt haar tweet met een grapje. ‘Ze bellen wel wanneer ik gerepareerd ben en klaar om op te halen. Dan kun je langskomen en me oppikken, oké? Dank en love you.’

Bron: Instagram | Beeld: Instagram, BrunoPress