Chrissy Teigen schrijft openhartige brief over rouwproces: ‘Ik heb eindeloos zijn handjes gekust’

Chrissy en John

Sinds begin oktober is het stil op de social media-accounts van Chrissy Teigen. Na het verlies van zoontje Jack nam de presentatrice even pauze voor zichzelf om te herstellen van de hevige gebeurtenis. Nu laat ze op een intieme wijze van zich horen. Op haar Medium-pagina heeft Chrissy Teigen een lange brief gedeeld over haar rouwproces. 

Zoontje Jack kwam na slechts twintig weken zwangerschap levenloos ter wereld. Chrissy en John Legend zijn kapot van verdriet en deelden intieme foto’s van vlak na de bevalling om hun volgers mee te nemen in hun rouwproces. Daarna was het stil, tot nu. “Ik heb dit geschreven omdat het eruit moet voordat ik verder kan gaan met mijn leven.”

Al vanaf de eerste zin is de brief van Chrissy Teigen persoonlijk van aard; ze trapt af door te schrijven dat ze wel al die tijd wist dat ze over deze gebeurtenis wilde schrijven, maar geen idee had waar, wanneer en hóe. “Ik wist niet echt hoe ik dit zou beginnen, ongeacht de kamer of staat waarin ik me bevond, maar het voelt goed om te beginnen met een bedankje.” Chrissy en John zijn “heel dankbaar voor alle steun.”

Een ‘veiligere plek’

Na het dankwoord voor familie, vrienden en fans neemt Chrissy de lezer mee naar de zwangerschap en geboorte van zoontje Jack. Volgens Teigen ontstonden de problemen door problemen met haar placenta. Ondanks meerdere pogingen om de baby op een betere positie te krijgen in haar baarmoeder, bleken er toch complicaties te zijn. “Een maand lang lag ik op bed, om maar te proberen om hem op een ‘veiligere’ plek te krijgen. Het mocht niet baten.”

De 34-jarige werd overgeplaatst naar het ziekenhuis en kreeg daar al snel slecht nieuws: “Na een paar nachten vertelde de dokter wat ik al vermoedde, namelijk dat het tijd was om gedag te zeggen. Hij zou het niet overleven.”

“Mijn moeder, John en ik hielden hem na zijn geboorte vast en namen persoonlijk afscheid van hem. Ik heb de verpleegsters gevraagd of ik zijn handjes en voetjes mocht zien, waarna ik ze eindeloos heb gekust. Ik weet niet hoe lang ik ermee doorging. Het kunnen tien minuten, maar ook een uur zijn geweest.”

Verdrietige realiteit

Teigen wilde het nieuws per se naar buiten brengen, omdat ze dit ook had gedaan bij goed nieuws. “Dit is de realiteit. Hoe oncomfortabel ook, ik moest dit gewoon delen.” Toch vindt ze het moeilijk om daar op terug te kijken. Ook blikt Chrissy terug op haar verschillende socialemediaposts tijdens de zwangerschap en de rouw daarna. “Het voelt slecht dat ons rouwen openbaar was. Dat kwam omdat ik de blijdschap ook zo openbaar maakte. Ik wilde heel graag ons blije nieuws delen met de wereld,” aldus Chrissy. “Het is lastig om daar nu naar te kijken.” Zo onthult ze dat ze zich soms schuldig voelt als ze weer even blij is en moet lachen. “De realiteit die je daarna weer onder ogen moet zien, maakt mij altijd verdrietig.”

Zowel Teigen als John Legend hebben veel steun gehad aan alle berichten die zij kregen naar aanleiding van het nieuws. “Ieder persoon die ons iets heeft gestuurd of ons in hun gedachten had: dank jullie wel.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Bron: Nu.nl, Flaironline.nl
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.