’t Is weer voorbij die mooie zomer: stevige onweersbuien met windstoten verwacht

Lag je dit weekend nog in je bikini in de tuin, vandaag kun je je regenpak weer aan. Heerlijk het weer in Nederland! Sterker nog, het KNMI heeft voor vanavond code geel afgekondigd. Oei.

Want hoewel de dag zonnig begint, zal vanuit het zuidwesten steeds meer bewolking het land binnendringen. Maar koud? Dat is het niet. In de kustprovincies wordt het tussen de 21 en 25 graden en in de zuidoostelijke helft wordt het zomers warm met 25 tot 28 graden.

Windstoten

In de avonduren en aan het begin van de nacht naar woensdag trekt een gebied met buien van zuidwest naar noordoost over het land. In het hele land kan het onweren, maar de zwaarste buien zullen ontstaan in het zuidoosten en oosten. Bij deze buien is naast onweer ook kans op hagel en zware windstoten tot 100 kilometer (!) per uur. Spoorbeheerder ProRail waarschuwt dan ook dat het treinverkeer dan hinder kan ondervinden door omgewaaide bomen en blikseminslag. Op tijd naar huis dus, als je kunt.

Bron: ANP | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Een grote droom is dan ook om een keer naar de Toppers te gaan, maar tot die tijd moet ze het doen met haar slechte afspeellijst op Spotify. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken.