Correctieondergoed

Ik kreeg altijd de kriebels bij het woord ‘corrigerend ondergoed’ en visioenen van omaatjes in veel te strakke huidkleurige pantybroekjes met uitpuilende bulten boven de rand. Maar ik ben een groot fan geworden.

Figuurcorrigerend ondergoed heeft een lange weg afgelegd. Van de gigantische vleeskleurige slip die je oma dus vroeger droeg, naar een sexy Doutzen Kroes in shapewear van een niet nader te noemen merk.

Vandaag de dag kennen vrouwen heel wat minder gêne over figuurcorrigerend ondergoed. Ik dus ook. Kreeg ik het in het begin toch een beetje benauwd bij de strakke tops en jurkjes en liep ik te happen naar adem, na de tweede keer was het vrijwel weg. En ik kan je vertellen: ik ga haast de deur niet meer uit zonder.

Ingesnoerd
Rond de veertiende eeuw begonnen vrouwen met het dragen van stevig linnen onderkleding die met de voeten in de rug lekker werd aangesnoerd. Daarna werd dit soort onderkleding als ‘normaal’ beschouwd en paradeerde men rond in strakke korsetten. Tot flauwvallen aan toe.

In de twintigste eeuw stak ontwerper Paul Poiret het korset in een nieuw jasje en ontwierp hij een zachte gordel van rubber met passende BH. Daarna kwamen de gordels, korsetten en jarretels helemaal terug en werden ze vooral een hit door een krioelende jonge Madonna.

Tips
Ook celebs worden gespot in corrigerende lingeriegoedjes. Zo werd Kim Kardashian een keer gefotografeerd met een wit correctiebroekje  aan, onder haar strakke zwarte jurkje. En Kelly Osbourne zweert bij de setjes van het merk Spanx. En waarom niet? Tegenwoordig zijn de strakke tops en jurkjes lang niet meer alleen in huidskleur te verkrijgen, hebben ze mooie afwerkingen van kant, zijn ze naadloos. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Een paar tips voor de late majority of laggards:

Strakker lijf
Wil je dat je hele lichaam er op z’n voordeligst uit komt te zien? Dan is een corrigerende body een aanrader. Borsten, taille, buik en billen: alles ziet er geweldig uit!

Wespentaille
Droom je van een wespentaille? Er zijn slankmakende taillebanden op de markt die je dromen waarmaken! Je kunt deze onder ieder kledingstuk dragen en het geeft ook nog eens steun aan je rug.

Geen tekenende lijnen
Het kan natuurlijk zomaar zijn dat je helemaal niets wilt corrigeren, liften of accentueren. Dan blijven er nog een aantal onmisbare items over waar je veel aan zult hebben, zoals naadloos ondergoed. Ideaal voor onder een strakke jurk. Ook de naadloze panty’s kunnen je een hoop frustratie besparen. En heb jij het geluk dat je zonder bh de deur uit te kunt gaan, dan zijn de onzichtbare tepelplakkers vast een uitkomst voor jou.

Diep decolleté
Houd je van topjes met een diep decolleté, maar is het dragen van een bh wel noodzakelijk? Probeer dan eens fashiontape. Dit was hét best bewaarde geheim van Hollywood, maar tegenwoordig koop je het overal. Het zorgt ervoor dat je decolleté mooi op haar plaats blijft zitten. Ook handig zijn de onzichtbare bh-clips. Deze bevestig je aan de achterkant van je bh aan de bandjes ter hoogte van je schouderbladen. De bandjes worden erdoor naar elkaar toe getrokken, waardoor je zonder probleem tanktops, racebacks en andere afwijkende modellen-tops kunt dragen zonder dat de bandjes zichtbaar zijn. Zo simpel maar oh zo handig!

© beeld: Madison Plus