Counting days! Nog maar drie nachtjes slapen voor Prins Harry en Meghan

Harry Meghan counting days

Prins Harry en zijn vrouw Meghan tellen de dagen af. Ze hoeven nog maar drie nachtjes te slapen en dan begint hun nieuwe leven. Op 1 april treden ze officieel af als ‘senior royals’ van het Britse koningshuis en zullen ze niet langer gebruik maken van hun formele titels.

Lees ook:
Done deal! Harry en Meghan geven koninklijke titels op

In januari maakten de hertog en hertogin van Sussex bekend te willen stoppen als actieve leden van het koningshuis. Ze wensten financieel onafhankelijk te willen worden van de koninklijke familie en wilden een groot deel van hun tijd gaan doorbrengen in Amerika met hun zoontje Archie.

‘Harry, Meghan en Archie zullen altijd geliefde leden van mijn familie blijven’, reageerde koningin Elizabeth destijds. ‘Mijn familie en ik steunen de wens van Harry en Meghan volledig om een nieuw leven te creëren als jonge familie’, aldus de koningin. ‘Hoewel we liever hadden gezien dat ze volledig lid waren gebleven van het koningshuis, respecteren we hun wens om een meer onafhankelijk leven te leiden.’

De kracht van de media

Harry en Meghan hebben zich meerdere malen uitgesproken over de druk van de Britse tabloids. Zo spande Harry eerder een rechtszaak aan tegen de The Sun en de Daily Mirror, omdat ze zijn telefoon hadden gehackt en voicemailberichten hadden beluisterd. Hij noemde de media een ‘sterke kracht’ in een van zijn toespraken en hoopt dat hij nu een rustiger leven tegemoet gaat met zijn gezin.

Lees ook:
Prins Harry over zijn mentale gezondheid: ‘Al drie jaar in therapie’

#Countingdays

Vanaf 1 april worden Harry en Meghan vertegenwoordigd door hun eigen organisatie. Ze zullen zich inzetten voor liefdadigheidsorganisaties en zijn wel van plan nog geregeld koninklijke evenementen bij te wonen. Die worden dan echter niet meer aangemerkt als officiële taken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: ANP