Cristiano Ronaldo niet welkom in Portugese selectie na ophef rondom vermeende verkrachting

cristiano ronaldo uit selectie gezet

De ophef die is ontstaan rondom de verkrachtingszaak waarvan Cristiano Ronaldo wordt beschuldigd, lijkt grote gevolgen te hebben. De voetballer mag de komende twee interlands niet meespelen met het Portugese team.

Bondscoach Fernando Santos en bondsvoorzitter Fernando Gomes hebben besloten dat Ronaldo dit jaar niet meer welkom is in de Portugese selectie. Dat maakten zij vandaag tijdens een persconferentie bekend. Dit houdt in dat de voetballer deze maand niet aanwezig zal zijn bij de Nations League-wedstrijd tegen Polen en de oefeninterland tegen Schotland. Op de website van de Portugese bond staat geen verdere toelichting.

Eerder deze week kwam Ronaldo in opspraak omtrent de vermeende verkrachting waarvan hij beschuldigd wordt. De Amerikaanse Kathryn Mayorga daagt Ronaldo voor de rechter omdat hij zich in 2009 aan haar vergrepen zou hebben. Ze beweert dat hij haar 375.000 dollar zwijggeld betaald heeft. De politie in Las Vegas maakte maandag bekend dat de zaak is heropend. Zelf beweert de voetballer dat het zou gaan om ‘fake news’.

Verschillende bronnen beweren dat het besluit om Ronaldo uit de selectie te halen is genomen om hem ‘in de luwte’ te houden. Wel laten zowel bondscoach Santos als bondsvoorzitter Fernando Gomes weten achter de voetballer te staan. ‘Ik ken Cristiano goed en ik geloof dat hij onschuldig is, zoals hij zelf ook al heeft aangegeven. Ik kan niet geloven dat hij iemand zou verkrachten. In de toekomst is er niks dat hem nog uit de Portugese selectie kan houden,’ aldus Santos.

Bron: RTL Nieuws, NU.nl | Beeld: ANP

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.