Dagje R’dam doen?

Als ‘bijna inwoner van Rotterdam’ wil ik een goed woordje voor deze stad doen. Ik hoor namelijk vaak het volgende: ‘Rotterdam? Pff, dat is niks, je moet in Amsterdam zijn, veel leuker!’. Niet dat Rotterdam zo supergeweldig is, maar je hoeft naar mijn mening echt niet per se naar Amsterdam voor een gezellig dagje uit.

Ik ben het met veel mensen eens dat Rotterdam geen mooie stad is. Hoe leuk het ook is om op de Euromast te staan – althans met mijn hoogtevrees vind ik het eerder eng – als je in de stad loopt, zie je vooral grijs, grauw beton, bah. Ja, Amsterdam vind ik persoonlijk ook leuker, gezelliger… Ik studeer er zelfs! (Flinke reis inderdaad.)

Maar Rotterdam is bezig met een revival. Met de winkels, echt waar :) Zo hebben we als enige een Nederlandse vestiging van de ‘Primark‘; de goedkoopste Ierse keten ooit. Goed zoeken en je vindt er geweldige spulletjes! Denk aan shirtjes voor 6 euro, spijkerbroeken voor 11 euro en schoenen voor 15 euro – of minder! Ze hebben ook een geweldige lingerieafdeling, een home afdeling én mannen- en kinderkleding. Mijn laatste aankoop: Camellia broches à la Chanel voor 2 euro per stuk.

En we hebben nu ook de Engelse ‘New Look‘ keten. Voorheen zat de dichtstbijzijnde winkel alleen in Antwerpen. En winkels die ‘alleen in Amsterdam zitten’ hebben we inmiddels ook, denk aan ‘River Island‘, ‘Shoebaloo‘ en ‘American Apparel’.

Ook voor museums en ander cultureel goed ben je ‘bij ons’ aan het goede adres. Zo hebben we museum Boijmans van Beuningen waar tentoonstellingen als ‘Alles Dalí’ en ‘Marlies Dekkers’ zijn geweest. Nu staan Viktor & Rolf er ook. De aangrenzende Witte de Withstraat is ook de moeite waard, veel kunst en leuke winkels als ‘Betsy Palmer‘ en – daar is ze weer – Marlies Dekkers.

En dan wil ik ook nog Diergaarde Blijdorp tippen: héérlijk zo’n dagje dierentuin. En kijk voor meer winkeltips op het forum! Voor shoproutes in Rotterdam kun je op Shopgids kijken.

Ik zeg: doe eens een dagje Rotterdam en laat hier je tips achter over wat je gezien en gedaan moét hebben!

CC foto: Silvain de Munck