Dagje weg dit weekend?

dagje weg

Google Maps kennen we natuurlijk allemaal. De app is sinds vorige week uitgebreid met een handige tool om de plek waar je bent te verkennen. Ideaal tijdens een dagje weg, een weekendtrip, een vakantie of een inspiratieloos moment in je eigen buurt.

Van snaaien tot shoppen
Of je nu wil lunchen, met je creditcard wil wapperen of een supermarkt zoekt, Google Maps vertelt het je allemaal. Vanuit de app klik je op het icoontje waar je de buurt mee kan verkennen (een cirkeltje met daarboven een soort omgekeerde druppel). Je krijgt direct suggesties zoals musea en restaurants. Er wordt rekening gehouden met het moment van de dag en het weer dus je wordt niet tijdens een hoosbui naar een park gestuurd. Ook kun aangeven hoe lang je zou willen lopen, dit varieert van vijf tot twintig minuten, en voor welk deel van de dag je vermaak zoekt.

dagje weg

Zoekertje
Wil je weten wat de highlights zijn van een bepaalde plek? Zet dan in de zoekbalk een sterretje * en druk op enter. Los van de suggesties die de app doet, kun je natuurlijk ook via de zoekbalk een zoekopdracht invoeren. Deze resultaten kun je vervolgens filteren door te kiezen voor een aantal sterren gebaseerd op reviews.

dagje weg

Walk this way
Heb je je bestemming gekozen dan berekent de app de route voor je. Je krijgt meerdere opties zodat je kunt kiezen welke route je gaat volgen. Je kunt aangeven of je te voet, op de fiets, met de auto of het openbaar vervoer wil reizen.

Houd je favoriete spots bij
Kom je een leuk restaurantje of een winkel tegen waar je op een later moment naartoe wil, markeer deze dan als favoriet zodat je ‘m altijd  terug kunt vinden. Het enige wat je hoeft te doen is op het sterretje te klikken. De locatie wordt vervolgens opgeslagen en verschijnt op je kaart.

dagje weg

Liever wat meer voorbereiding?
Weet je al waar je allemaal naartoe wil? Maak dan vooraf vanaf je desktop een routeplanner via Google Maps. Kies voor ‘routebeschrijving’ en voeg alle plekken toe die je wil bezoeken. Je kunt de locaties daarna op de juiste volgorde slepen en de route berekenen. De kaart kun je opslaan en deze komt –als je een Gmail account hebt- automatisch op de app in je smartphone terecht. Ook kun je een plattegrond opslaan voor offline gebruik. Handig voor de momenten dat je geen internet hebt.

Sharing is caring
Wil je na je trip al jouw ontdekte hotspots op de kaart zetten? Dan kun je vanaf je desktop met Maps Engine een eigen citymap maken en deze met de wereld delen. Check dit filmpje voor meer uitleg.