Dat wordt gieren: Vjeze Fur krijgt eigen kookprogramma

Vjeze Fur laat zijn creativiteit regelmatig de vrije loop in de keuken. Wie hem volgt op social media, kan zijn hilarische kookvideo’s dan ook niet gemist hebben. Maar het blijft niet bij filmpjes op Insta alleen: Freddy gaat binnenkort een absurdistisch kookprogramma presenteren voor de VPRO.

Freddy Trathlener – zoals de rapper eigenlijk heet – gaat in de eenmalige kookshow kokkerellen met sterrenchef Edwin Vinke. Het programma krijgt de naam Lekker Fred in het land. Dat maakt de VPRO vandaag bekend.

Lees ook: Verplicht kijkvoer: de kookvideo’s van Vjeze Fur

Zalm met zelfmoordneigingen

Voor Lekker Fred in het land reist Freddy door Zeeland om ingrediënten te verzamelen voor een diner dat hij samen met Edwin gaat bereiden. Tijdens zijn reis komt de rapper een aantal opmerkelijke types tegen, zoals onder meer een zalm met zelfmoordneigingen en een bosnimf die hem aan kruiden helpt.

Volgens de VPRO is het eenmalige programma – hoe kan het ook anders met Freddy – anders dan andere kookshows en moet het aantonen dat je met goede ingrediënten en een snufje gekkigheid een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten.

Lekker Fred in het land is op 4 juli om 22.25 uur te zien op NPO 3.

 Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.