Op 100 verschillende dates

100 dates of summer

De net afgestudeerde Elise Moreno is wat je noemt een monogaam meisje. Ze heeft alleen lange, vaste relaties gehad. Scharrels? Dat kwam niet in haar woordenboekje voor. En daten dus al helemaal niet.

Hilarische verhalen
Daar wilde de Amerikaanse uit San Francisco iets aan veranderen. Elise had een heftige tijd achter de rug – haar vader overleed, ze was verslaafd aan coke en had een eetstoornis – en besloot haar leven totaal om te gooien. Ze begon met het project 100 Dates of Summer, waarin ze op honderd dates gaat vóór het einde van de zomer. Elise maakte een OkCupid-account aan en de afspraakjes die hieruit voortvloeien beschrijft ze op hilarische en openhartige wijze op haar eigen Tumblr-pagina.

Dit is de ware
Ook al is ze de ware nog niet tegengekomen, ze voelt zich beter dan ooit. “Ik heb geleerd dat ik niet met het minste genoegen moet nemen”, aldus Elise. “Voorheen stortte ik me altijd in een relatie en dacht alleen maar: dit moet iets worden, dit is de ware. En dat waren ze dus totaal niet.”

Nederlandse dates
Inmiddels heeft Elise al 29 dates achter de rug. Niet alleen met mannen uit haar eigen woonplaats, maar ook met kerels uit New York, Duitsland en zelfs Amsterdam en Den Haag. Elise is wel gecharmeerd van de Nederlandse man. En ze kwam er in ons kikkerlandje achter dat de bekende mythe ‘grote handen, groot gereedschap’ niet klopt: “I’m sorry boys with beautiful hands, sorry this rumor exists.” Dankzij al haar verschillende afspraakjes is Elise inmiddels een ware dating-expert te noemen. “Ik hoop zowel vrouwen als mannen te inspireren om erop uit te gaan.” aldus de twintiger. “En dat je geen spelletjes moet spelen, maar dat het belangrijk is om gewoon jezelf te zijn.”

Mocht je een uurtje (of twee) over hebben en zin om een super vermakelijk blog vol hilarische date-verhalen te lezen: Elise’s blog is een must-read. We kijken nu al uit naar haar volgende 71 dates! En fijn nieuws: Elise schijnt in gesprek te zijn met een tv-producent. Kunnen we binnenkort ook in bewegend beeld meegenieten van haar liefdes-avonturen?

Beeld: Elise Moreno