De 4 grootste irritaties van getrouwde mannen over hun vrouw

huwelijksproblemen

Hoe dolgelukkig jullie ook op je trouwdag waren, na een tijdje kunnen de irritaties over elkaar naar boven komen. Volgens psycholoog Moshe Ratson en relatietherapeut Lori Weinreich zijn dit de grootste ergernissen van je hubby.

  1. Het eindeloze zeuren – Wij vrouwen kunnen nogal veeleisend zijn. “En daardoor kunnen mannen snel het gevoel krijgen dat wat ze ook doen, het nooit goed genoeg is”, zegt Weinreich. “Als ze het gevoel hebben tekort te schieten, komen hun instincten naar boven: vecht, vlucht, of bevries.” Dus je krijgt ruzie, hij vertrekt naar de kroeg of hij blijft als een amoebe op de bank zitten. Probeer dit te voorkomen door niet te zeggen: “Je zet nooit het vuilnis buiten”, maar: “Lieverd, ik heb zoveel te doen in huis. Je zou me enorm helpen door twee keer per week het vuilnis buiten te zetten.” En vergeet hem achteraf niet te complimenteren voor zijn hulp.
  2. Het eindeloze praten – Of je nu iets liefs, negatiefs of neutraals zegt, mannen vinden altijd dat hun partner te veel zegt. “Ze hebben een beperkte hoeveelheid aandacht voor iets wat hen wordt verteld, and dat kan vervelend zijn voor zowel hem als haar”, legt Ratson uit. Weinreich: “Als je partner niet snel genoeg reageert op wat je vertelt, is dat niet omdat hij dat niet wil, maar omdat hij de informatie op een andere manier absorbeert.” De oplossing? Weinreich adviseert om een gesprek eerst met wat vragen te beginnen, zodat hij de kans krijgt om rustig deel te nemen aan het gesprek. Neem zelf ook echt de tijd om te luisteren naar zijn antwoorden, voor je hem weer onderbreekt met je eigen visie.
  3. Dat alles om de kinderen draait – Alles verandert wanneer er kinderen in het spel zijn. “Veel vrouwen richten zich instinctief compleet op het zorgen voor de kinderen. Dit kan de man het gevoel geven dat hij vergeten wordt, of dat ze niet meer nodig zijn voor hun vrouw”, stelt Weinreich. Natuurlijk vragen jonge kinderen veel aandacht, waardoor het lastig is om tijd te besteden aan je relatie. Maar zelfs kleine acties helpen: geef hem als eerste een dikke knuffel en kus als je hem ziet, voordat je je kinderen knuffelt. En probeer zo regelmatig mogelijk tijd voor jullie saampjes te reserveren.
  4. Dat er te weinig sex is – Intimiteit is belangrijk voor elk stel. Maar mannen willen algauw vaker dan hun partner. Als jullie verschillende verwachtingen hebben, is het belangrijk om te denken aan geven in plaats van nemen. Blijf jezelf verplaatsen in de ander, en kijk wat er mogelijk is. Vaak krijg je vanzelf zin wanneer je eenmaal verleid wordt, dus laat je niet direct weerhouden van een vrijpartij omdat je hoofd er niet meteen naar staat. Probeer om in elk geval één keer per week een avond (ochtend) gereserveerd te houden voor wat naakte knuffeltijd. En wat daaruit rolt is altijd mooi meegenomen.

Bron: Women’s Health Mag
Beeld: 123RF