De 5 meest bijzondere festivals ter wereld op een rij

bijzondere festivals

Als je wilt kun je elk weekend van de zomer dansend en drinkend doorbrengen in een bos of park dat is gebombardeerd tot festivallocatie. Wie toe is aan iets anders: je kunt ook losgaan in een vallei of dansjes wagen in een grot. Ja, echt! Op deze 5 bijzondere festivals wordt feesten ineens een unieke belevenis.

Into the Valley in Rättvik, Zweden

Zoals de naam al doet vermoeden: dit festival vindt plaats in een vallei! In Rättvik wordt er jaarlijks een steengroeve omgetoverd tot festivallocatie, wat door de bijzondere verlichting en akoestiek een ervaring an sich is.

into the valley
Into the Valley

Sant Joan in Barcelona, Spanje

In Barcelona vieren ze de start van de zomer behoorlijk uitgebreid! Restaurants, clubs en bars zijn übergezellig maar de place to be is toch wel het strand. Vroeg in de avond vertrekken al veel Spanjaarden met hun picknickmand vol cava naar het strand, waar vervolgens wordt genoten van vuurwerk, dj’s en bands. Over een goed begin van de zomer gesproken…

Songkran Water Festival, Thailand

Ondanks dat de Thaise bevolking Nieuwjaar sinds 1940 op 1 januari viert, wordt er ook nog feest gevierd tijdens het oorspronkelijke Thaise Nieuwjaar, van 13 tot 15 april. Zij luiden het nieuwe jaar overigens heel anders in dan wij: gedurende drie dagen mag iedereen elkaar nat gooien met water. Tuinslangen, waterpistolen, emmers: alles is geoorloofd!

iStock_000038785640_XXXLarge
Songkran Water Festival

Barrakud in Corfu, Griekenland

Voor de ultieme partybeleving ben je in Corfu aan het juiste adres. Daar vindt jaarlijks het festival Barrakud plaats, waar je kunt feesten op exclusieve locaties zoals in een grot, aan het zwembad, op het witte strand of in de tuinen… Door de meerdere unieke locaties lijkt dit festival rechtstreeks uit een film te komen.

Outlook festival in Pula, Kroatië

Op sommige festivals lijken de bezoekers totaal van de buitenwereld vervreemd, maar op het Outlook Festival in Pula bén je dat ook echt. Deze wordt namelijk gehouden in een verlaten Romeins fort, waar je kunt dansen in een kerker, gracht of haven.

pula
Outlook Festival

Beeld: Facebook, iStock