De Bachelorette finale: hoe moet dit nu in hemelsnaam verder?

de bachelorette finale

Ik was voor Niek. Laat ik daar maar meteen duidelijk over zijn. In eerste instantie was ik voor iederéén behalve Joey, maar de laatste paar afleveringen groeide mijn sympathie voor Niek. En als er een ding is dat ik heb geleerd tijdens ‘De Bachelorette’ is het dat Gaby en ik niet dezelfde smaak hebben. Dat bleek al uit de klompjes en de kortgeknipte spijkerjacks, maar ook uit haar keuze voor Joey. Iemand waar ik nooit voor zou kiezen. En we weten allemaal: wie het laatst lacht, lacht het best. Dus Joey, underdog uit het Zuiden, deze is voor jou. 

De Bachelorette finale

Dat ík Joey en Gaby (hierna te noemen ‘JoGa’) niet bij elkaar vind passen, wil niet zeggen dát ze niet bij elkaar passen. Ze passen wel degelijk bij elkaar, en wel om de volgende redenen:

Allereerst is er natuurlijk hun fixatie op het uiterlijke voorkomen. Beiden streven naar een afgetraind lichaam, een blonde coupe en witte tanden. Die obsessie brengt een hoop voordelen met zich mee: ze ambiëren dezelfde levensstijl (vroeg opstaan, weinig eten en veel sporten) en ook op commercieel vlak is het handig. Campagnes voor Witgebit.nl kunnen ze vanaf nu samen doen, evenals ingaan op gratis aanbiedingen voor lipfillers. Wat betreft lipfillers kijken we hier echt naar een yin en yang: zij wat minder, hij wat meer. Een match made in heaven.

bachelorette finale
En het kan meer praktische voorbeelden hebben. Neem nou de kledingkast. Dat hoeft maar één Brimnes van Ikea te zijn. Leggings kunnen ze delen en veel kleding dragen ze toch niet. Als JoGa al een keertje uit eten gaan, doen ze dat het liefst naakt (en gezien het budget van Joey het liefst bij McDonald’s). Bovendien heeft Joey toch maar één maatpak, zo bleek uit alle 11 afleveringen van De Bachelorette. 
bachelorette finale
Gaby: “Schat, mag ik de mayonaise?” Joey: “Nee, je ziet toch dat ik mijn medaille vast heb?!”

Zit een etentje vanwege een streng dieet er niet in? Dan kan Joey zijn Gaby gerust meenemen naar GaiaZOO in Kerkrade. Immers, nu hij toch weet dat Gaby niet weet wat zeehondjes zijn, valt er nog genoeg te ontdekken voor haar in de enige dierentuin van Limburg.

op stap in de dierentuin
“Schat, ik zei dat die zeehondjes leuk waren voor op de foto. Dit zijn alpaca’s. AL-PA-CA’s!”

En vergeet niet: zowel Gaby en Joey hebben een echte vechtersmentaliteit. Hij is gepest – oh god hij is zo gepest – en zij heeft veel last van ruis in haar leven gehad. Dus alles wat ze bereikt hebben in hun leven, doen ze om die haters af te troeven. En alles wat er misgaat in hun leven, komt door die haters. Dat is heel fijn, want als dat je excuus voor alles is, hoef je nimmer ruzie te maken. Ik stel me voor dat het gekibbel in Huize JoGa er dan zo aan toe gaat:

“Verdomme schat, je hebt weer het laatste schepje proteïne gebruikt zonder nieuwe te kopen!”
– “Ja, maar ik ben vroeger gepest.”
“Oh oke hè wat zielig voor je, nou ja, dan maar geen proteïne!”

of:

“Verdomme schat, je hebt míjn vouchercode voor Witgebit.nl gebruikt, in plaats van je eigen.”
– “Ja, sorry, maar ik heb zoveel ruis in mijn leven omdat ik zo ontzettend beroemd ben.”
“Ik hou van je!”

de bachelorette finale
‘Als jij nog één keer mijn zelfbruiner gebruikt, zal ik je eens leren wat ruis is!”

Ik geef JoGa dus absoluut een kans van slagen. Het enige gevaar dat op de loer ligt is moeder Cindy. Zij heeft vannacht waarschijnlijk een straatfeest met mini frikandelletjes gehouden en de buurt getrakteerd op pakjes shag. En dat is toch een hekelpunt: frikandelletjes passen echt niet meer bij de levensstijl die JoGa erop na houden.

Mama Cindy zal iets anders dan mini frikandelletjes moeten verzinnen. Maar hoe ga je zo’n gesprek aan? Joey wil zijn moeder niet kwetsen en heeft die frikandelletjes jarenlang gewoon gegeten. En Gaby vertikt het om ook maar één mini frikandelletje in haar mond te stoppen (nou ja, behalve die van Joey dan) maar wil Cin ook niet kwetsen.

bachelorette aflevering 11
“Schat, ik knijp niet voor niets je dijbeen blauw hè. Zeg het haar nu!”

Tot slot wil ik nog even dit zeggen: programma’s als De Bachelorette hebben eigenlijk nul kans van slagen. Vanaf het begin was het vrij duidelijk dat Gaby als een dumbbell voor Joey viel. Ze bracht de meeste tijd met hem door, zoende als enige met hem, dus wat heb ik nou eigenlijk 11 afleveringen lang gedacht? Dat liefde te sturen valt? Dat ze uiteindelijk níet voor Joey zou gaan? Dus de les luidt: liefde is nou eenmaal niet logisch of voorspelbaar. Je wordt niet verliefd op meerdere mensen tegelijk. Eigenlijk hebben we wekenlang gekeken naar dingen die bíjna gebeurden en bíjna spannend waren. Maar Joey, Joey is het altijd al geweest voor Gaby.

En noemde ik Joey in de eerste alinea een underdog, eigenlijk was er maar een underdog en dat is Niek. Waar Joey continu handtastelijk is geweest en gossip girls Jethro en Jordy de race moesten verlaten, bleef Niek gewoon zoals hij is: (u)Niek.

Het eindoordeel van De Bachelorette finale:

De held van de aflevering: Niek.

Het klittenbandje van de aflevering: Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey. Joey.

Mijn voorspelling voor hun relatie: Ik kan me echt niet voorstellen dat ze nu nog samen zijn. Maar goed, ik ben Gaby niet.

Kun je nog even geen genoeg krijgen van De Bachelorette? Lees dan hier mijn recap van vorige week.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.