De 12 grootste ergernissen in de supermarkt

Elke donderdag behandelt VIVA een veelbesproken topic op het VIVA-forum. Deze week: ergernissen in de supermarkt.

We komen er regelmatig: de supermarkt. Een bron van ergernissen en irritaties, zo blijkt uit reacties op het VIVA-forum. Maar wat haalt nou het meeste bloed onder onze nagels vandaan?

De privé-shoppers

Zij die denken dat ze alleen zijn in de supermarkt en hun kar midden in het gangpad droppen. Terwijl jij geërgerd hun kar opzij duwt, staan zij drie paden verderop rustig hun producten te verzamelen.

De schooiers

Klanten die van hun supermarktbezoek een dagje uit maken en voornamelijk bij het gratis koffieapparaat te vinden zijn. ‘Nou vooruit dan maar, nog één zo’n lekker gratis hapje!”

Zucht, steun, klaag…

Caissières die werkelijk overal liever zouden zijn dan achter de kassa van deze supermarkt. ‘Wat gaat de dag langzaam hè’, roepen ze naar  hun collega achter kassa 2. ‘Nou zeg, ik kan niet wachten tot ik klaar ben met deze ellende’, schreeuwt de ander terug. Joe, jij ook goeiedag!

Neem de tijd joh

Mensen die bij de kassa eerst uitgebreid hun producten inpakken en ordenen, om daarna eens rustig te gaan bedenken waar ze hun portemonnee eigenlijk gelaten hebben. Als ze na de zoektocht vervolgens al hun kleingeld uitstallen en erachter komen dat ze toch nét 10 cent tekort komen: shoot us.

De gezelligheidsdieren

Mensen die denken dat de supermarkt functioneert als buurthuis. Heel leuk dat je je complete familie en vriendenkring tegenkomt, maar moet de bespreking van de week per se in het midden van het gangpad?

Lekker kletsen

Mensen die heel graag hun leven bespreken met de caissière. Prima, maar niet als jij erachter staat te wachten.

Socializende caissières

Caissières die het drukker hebben met hun collega-caissières dan met de klanten. Tijdens het scannen vertellen ze in geuren en kleuren over hun date van gisteravond en de roddel over de jongen uit de snackbar. Als jij vervolgens gedag zegt of vraagt of je mag pinnen, kijken ze je geïrriteerd aan alsof je hun gesprek verstoort (sterker nog: dat doe je ook).

De onmogelijke keuze

Na een uitgebreide observatie en drie rekensommen weet je het zeker: vandaag sta je in de goede rij. Totdat degene voor je de caissière blijkt te kennen en eens gezellig een gesprek aanknoopt. Of aankomt met producten zonder streepjescode, waardoor hij terug de winkel in moet om nieuwe te halen. Of is vergeten zijn groente te wegen. Et cetera…

Negeergedrag

Mensen die de caissière niet op lijken te merken en haar compleet negeren. Of je nou wel of geen goed humeur hebt, hoe moeilijk kan een simpele ‘goedemiddag’ zijn?

De ego’s

Zij die het recht denken te hebben om sneller geholpen te worden dan jij. Als er vanwege de drukte een extra kassa opent, staat hij – nog voordat de rest van de rij het ziet – al vooraan. ASOOOO!

De ongeduldigen

Mensen die vinden dat dat ze hun kar wel even alvast in de rij kunnen zetten, terwijl ze zelf nog even ongegeneerd door winkelen. En vervolgens schelden op de caissière als zij iemand anders voorgelaten heeft. Dááág!

The after-attack

Denk je van het trage en asociale volk af te zijn, dan begint de ellende pas. Zodra je ook maar één stap buiten de winkel zet, rent een horde kids op je af met de vraag of je PLEASE nog wuppies/moestuintjes/voetbalplaatjes/beesies voor ze hebt. #@!%!#@’!!

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.