De hashtag #nooitmeerrutte en waar ‘ie vandaan komt

#nooitmeerrutte

Vroeger (en bij een enkel huis nog steeds) hingen de ramen vol met campagneposters met de politieke voorkeur van de bewoners. Tegenwoordig wordt social media ingezet. Slim, maar dat kan ook zorgen voor een online heksenjacht. Zo is er nu de hashtag #nooitmeerrutte. Over, jawel: niet op VVD en Rutte stemmen.

De hasthag #nooitmeerrutte wordt gedeeld op social media. Een oproep van DeGoedeZaak en BROODBUIS die duidelijk willen maken: nooit meer een kabinet Rutte. Er is ook een petitie gestart. De makers maken duidelijk waarom ze geen Rutte meer willen in onderstaand filmpje.

Tekst gaat verder onder post.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DeGoedeZaak (@degoedezaaknl)

 

De hashtag draait om de dingen die zijn misgegaan onder het bewind van Rutte. Neem bijvoorbeeld de toeslagenaffaire. De oprichters vinden dat ‘de enige denkbare uitkomst van de toeslagenaffaire is dat Mark Rutte na jaren afschuiven nu ook persoonlijk verantwoordelijkheid neemt en zijn politiek leiderschap beëindigt.’ Maar er is meer, zo is te lezen op hun website. ‘Er zijn maar liefst twaalf bewindslieden gesneuveld, maar nooit nam Rutte zelf verantwoordelijkheid.’ En ‘Keer op keer kiest Rutte de kant van falende overheidsinstanties, lobbyende multinationals en andere vrienden van zijn neoliberale politiek.’

Meer kritiek dan de #nooitmeerrutte

De hashtag wordt opgepakt via social media. Maar niet alleen De Goede Zaak en BROODBUIS maken zich hard voor een kabinet zonder Rutte. Er is een liedje: ‘Ik geef een nier voor geen Rutte lV’, journalist Carmen Felix schreef laatst een artikel over waarom we vooral niet op de VVD moeten stemmen en ook VIVA-columnist Liesbeth Rasker riep vandaag via haar Instagram stories op niet op VVD te stemmen. Maar ook Saskia Noort liet afgelopen weekend van zich horen en verdedigde haar standpunt om niet op Rutte te stemmen in een column.

Uiteraard: zelf weten wat je stemt. Maar we zouden VIVA niet zijn als we het niet belangrijk vinden om meer vrouwen in de politiek te hebben. Daarom raden we aan: stem op een vrouw. Hoe je dat het slimst doet, lees je hier.

Bron: DeGoedeZaak, Instagram | Beeld: BrunoPress
Selien woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster