De leukste fashion-apps

Een middagje de stad in om je garderobe aan te vullen is gezellig, maar soms ook niet ideaal. Vaak heb je toch alleen tijd in het weekend, en dan is het niet bepaald rustig in de winkels. Even op je gemak shoppen zit er daarom niet snel in. Maar gelukkig leven we in 2014 en wordt het ons steeds makkelijker gemaakt om online een nieuwe outfit bij elkaar te shoppen (of om simpelweg wat inspiratie op te doen). Wij selecteerden de leukste + meest handige fashion-apps!

Keep Shopping

Deze internationale app verzamelt alle mode- en interieur-trends in één prachtig vormgegeven lay-out. Je kunt items gelijk aanschaffen, bewaren of gelijk weer vergeten. Handig: je shopt bij allerlei winkels, zonder dat je daarna per mail wordt lastiggevallen in spam-vorm. Af en toe krijg je mailtjes van Keep Shopping, maar deze zijn een stuk leuker dan de gemiddelde spam-mail. Wel gevaarlijk voor je bankrekening, want het shoppen wordt je wel érg makkelijk gemaakt.
iTunes
PlayStore

Swipe & Shop

Deze fonkelnieuwe app – bedacht door de Nederlandse Nikky Hofland – is een must voor als je wilt weten welke nieuwe collecties de bekende winkels in petto hebben. Je kunt de app een beetje vergelijken met Tinder; je swipet een kledingstuk naar rechts als je ‘m leuk vindt, en veegt naar links als je er niks in ziet. Doe je dat laatste, dan krijg je gelijk een nieuw kledingstuk te zien. En natuurlijk kun je een tof item gelijk bestellen. Grote shops als V&D en ASOS zijn al aangesloten, later volgen er nog veel meer.
iTunes
PlayStore

Polyvore

‘Wat moet ik vandaag nou weer aan!?’ Kun jij wel een inspiratieboost gebruiken? Dan móet je Polyvore op je telefoon hebben. Je kunt browsen door allerlei producten en stijlen en zo je eigen collages maken. Of spiek bij de collages van anderen om inspiratie op te doen. Ook kun je handig zoeken door te selecteren of bijvoorbeeld maat, kleur of merk.
iTunes
PlayStore

The Ultimate Fashion Dictionary

Wil je alles weten over Karl Lagerfeld? Of weten wanneer de A-lijn precies hip was? Weten hoe alle verschillende wassingen van jeans heten? In de FAD – the ultimate fashion dictionary – vind je ruim 1400 fashion-begrippen, plus een uitgebreide uitleg. Ideaal voor iedereen die haar fashion-kennis wil bijspijkeren!
iTunes
PlayStore – helaas niet beschikbaar