‘De Luizenmoeder’ is weer van start gegaan! Zo (verdeeld) zijn de reacties op de eerste aflevering

Fans van ‘De Luizenmoeder’ kunnen hun geluk niet op, want sinds gisteravond sluiten we het weekend weer af met een gloednieuwe aflevering van de hitserie. Het tweede seizoen is van start gegaan en maar liefst 3.965.000 mensen hebben meegekeken. Tijdens de uitzending werd er weer op los getwitterd, al waren de meningen verdeeld.

De eerste aflevering van ‘De Luizenmoeder’ seizoen twee stond in het teken van veiligheid. We hebben directeur Anton dan ook meerdere keren (met de nodige wijzende vingers) ‘safety first’ horen roepen. De brandoefening mislukte in eerste instantie, waarna Nancy als een sirene door de school holde. Hilariteit alom.

Achmed

Maar waar het écht om draaide, was het nieuwe gezin dat te zien was in ‘De Luizenmoeder’. Achmed – waarvan juf Ank de naam op een nogal bijzondere manier uitsprak – en zijn ouders, die onder de schoolpleinmoeders en -vaders de nodige tongen losmaakten. Papa Karel viel de vader van het nieuwkomertje zelfs onterecht aan. Allemaal taferelen die uiteenlopende reacties opriepen op Twitter. Lees maar mee:

De tekst gaat verder onder de tweets.

Hallo allemaal?

Wat ook opvallend was, was dat ‘Hallo allemaal’ – hét ultieme ‘De Luizenmoeder’-lied – gisteravond niet te horen was. Juf Ank zong wél ‘Dag, dag, dag’, maar dan met een nieuwe tekst gezien de kids nu in groep vier in plaats van drie zitten. Het klonk zo: ‘Dag dag dag, ouders van groep vier! Een hele fijne dag en boordevol plezier. We hoeven niet te zwaaien, dat deed je in groep 3. Dus ouders nu omdraaien. Dat noem ik empathie.’

Groot succes

De populaire serie rond de perikelen op de basisschool De Klimop groeide vorig jaar al uit tot het televisiesucces van NPO 3. Dat begon met minder dan een miljoen kijkers op televisie, maar bij de vierde aflevering van ‘De Luizenmoeder’ werd een hoogtepunt bereikt met bijna 3,5 miljoen kijkers. Daarna bleef het aantal kijkers schommelen rond de drie miljoen.

Beeld: AVROTROS