De maker van Barbie komt met genderneutrale poppen

genderneutrale poppen

Rokjes, basketbalshirts, petten, opgeschoren haar of krullende lokken: bij de nieuwe poppenlijn van Mattel kun je helemaal zelf samenstellen hoe je pop eruitziet. De speelgoedfabrikant maakt korte metten met stereotypen op basis van gender.

Mattel blíjft maar met nieuwe poppen op de proppen komen. Deze week introduceerde de speelgoedfabrikant al nieuwe barbies met beroepen in de luchtvaart, en vorige week werden er urban barbies (die zo te zien een bezoekje aan de cosmetisch arts hebben gebracht) gelanceerd.

Zelf personages creëren

Vandaag is het weer raak. De nieuwe poppenlijn van Mattel heeft de naam Creatable World en geeft kinderen zelf de kans om hun eigen personages te creëren. Daarbij is alles mogelijk en speelt geslacht geen rol. De poppen zien er net zo oud uit als de kinderen voor wie ze bedoeld zijn, zodat die zichzelf erin kunnen herkennen.

Zes sets

Creatable World – die in het assortiment náást Barbie bestaat – bestaat uit zes sets, verkrijgbaar in verschillende huidskleuren. Elke set bevat één pop, twee verschillende kapsels en eindeloze stylingmogelijkheden.

 

Nu te koop

Vanaf vandaag zijn de poppen voor € 36,99 verkrijgbaar bij o.a. bol.com.

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.