De mannenknot

WAAROM vind ik mannen met knotjes sexy?

Sinds kort werk ik in Amsterdam en in onze hoofdstad barst het er opeens van: mannen die hun haar in een knot dragen. Nee, niet dit! Ik bedoel dit, dit en van dittum!

Een knotjesrage
Het zijn verzorgde jongemannen, met leren jasjes, stoppelbaardjes en broeken die versleten zijn op de juiste plekken. Ik wist niet dat mannen zo trendgevoelig waren op het gebied van haarmode, maar ik denk dat we met recht kunnen spreken van een knotjesrage.

Die ene van LA The Voices
Een paar maanden geleden nog associeerde ik langharige mannen met begrippen als bandana’s, leren vestjes met adelaar op de rug en die ene van LA The Voices. Nu denk ik eerder aan naar ‘Perfecte Puntjes’ geurende kastanjebruine lokken tussen mijn woelende vingers. Als ik uitgewoeld ben en de boel recht overeind staat, mag het in een nonchalant knotje.

Ik kan niet zo goed uitleggen waar mijn waardering voor deze trend vandaan komt. Plak een knoedeltje haar op een mannelijk achterhoofd en instant sexyness treedt op. Er zijn echter drie vereisten: de knotdrager dient dik haar te hebben, zonder inhammen, niet langer dan schouderlengte.

Slonzig
Bij de meeste vrouwen vind ik knotjes tuttig staan. Ik vind het bij mezelf een beetje slonzig. Het plan is meestal iets zoals dit, wat vervolgens zo uitpakt. Stug en dik mannenhaar daarentegen lijkt precies de juiste structuur te hebben voor een stoere manknot.

Wraak voor de wortelbroek
Ik schijn een van de weinige vrouwen te zijn die deze haardracht wel kan waarderen. Vriendinnen willen er niks van weten. Geruchten gaan dat mannen knotjes dragen om vrouwen terug te pakken voor de wortelbroek, hoog dichtgeknoopte bloezen en instappers. ‘Als jullie je kleden als bejaarde mannen, dragen wij ons haar als omaatjes. Puh!’ Mij hebben ze er niet mee. Als ze hierna maar niet massaal aan de bloemetjesjurk gaan…

Foto: Gettyimages.nl