De nieuwe tattoo van Bella Hadid is een ode aan haar roots

Bella Hadid

Bella Hadid heeft een grote liefde voor kleine tattoos. Ze heeft nu een nieuwe plaatje aan haar verzameling toegevoegd die een ode is aan haar Arabische roots. 

Bella liet op beide schouders een Arabisch woord tatoeëren. Op de ene schouder staat ‘I love you’, en op de andere ‘my sweetheart/my love’. Celebrity tattooartist Dr. Woo had de eer de tattoo te zetten. ‘Een paar woorden voor de altijd aardige en lieve @BellaHadid’, schrijft hij.

Gericht aan een vrouw

Zowel Bella als Dr. Woo gaan niet in de op de achterliggende betekenis van de tattoo’s. Het tweede woord (‘my sweetheart’) is volgens een fan gericht aan een vrouw. Het kan zijn dat het model een liefdesbetuiging naar zichzelf liet zetten, maar het zou ook een blijk van waardering voor vrouwen met een Arabische cultuur kunnen zijn.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Doctor Woo (@_dr_woo_)

Palestijnse en Nederlandse roots

‘Ik houd van Arabische vrouwen. Ze zijn zo sterk en ongelooflijk’, zei Bella in een interview met Harper’s Bazaar Arabia in 2018. ‘Mijn oma was zo, net als al mijn tantes aan mijn vaders kant. Ze zijn stuk voor stuk heel sterk, en dat is wat ik zo prachtig vind aan Arabische vrouwen.’ Ongeacht wie ze precies in gedachte had bij het zetten van de tattoo, is de tattoo een eerbetoon aan haar Palestijnse achtergrond. ‘Ik ben een trotse Palestijn’, schreef ze ooit in een Instagram story.

Bella is de dochter van de Nederlandse Yolanda Hadid. Haar ex-man, Mohamed Hadid, is Palestijns. Of ze ook nog een eerbetoon laat zetten aan haar Nederlandse roots is niet bekend, maar zou natuurlijk wel heel leuk zijn…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Bustle. | Beeld: Brunopress
Viva’s Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van huidkleurige panty’s en mannen die salsa dansen.