De ouwe hoeren met pensioen

geen

Neerlands bekendste prostituees, Louise en Martine Fokkens, gaan met pensioen. Want ‘sommige posities zijn nu te pijnlijk geworden.’ En daar heb ik alle begrip voor; 50 jaar lang je lichaam geven aan iedere gek die er zin in heeft, is absoluut geen pretje.
Aapjes kijken bij rood licht
Ik woon in Amsterdam, niet eens zo gek ver van de Wallen en het komt geregeld voor dat ik langs de roodverlichte kamertjes loop. Daar zitten de dames, schaars gekleed of gewoon helemaal naakt. Als apen in de dierentuin worden ze bekeken door dronken toeristen die thuis willen komen met een sterk verhaal. De meeste vrouwen kijken glazig voor zich uit, een paar lonken zogenaamd guitig naar een voorbijlopende man en een enkeling is aan het onderhandelen.

Broekje aan
En soms, heel soms, zie ik een viezerik een kamer uit lopen. Ik zeg een viezerik omdat het op de één of andere manier ook altijd goorlappen zijn, nooit eens mannen die op Brad Pitt lijken. Met een rood aangelopen hoofd (van de seks, vast niet van schaamte) probeert hij zijn gulp weer dicht te krijgen zonder dat zijn lid er tussen komt. Want ja, achter de ramen zitten is het ‘makkelijke’ gedeelte. Pas echt ellendig lijkt het me als er ook daadwerkelijk iemand naar binnen komt en je zogezegd aan de slag moet.

Ouwe rotten in het vak
Dat hebben de Ouwe Hoeren vijftig jaar lang ondergaan. Of misschien moet ik ‘gedaan’ zeggen, want de dames hebben altijd vrijwillig in het vak gezeten. Dag in, dag uit. De meeste bizarre dingen hebben ze meegemaakt, en voor wie het nog niet gedaan heeft: lees het boek en kijk de documentaire, niet alleen gaat er een wereld voor je open, je ligt ook nog eens helemaal dubbel van het lachen.

Tijd om afscheid te nemen
Afijn, de tweeling is inmiddels zeventig jaar, en de vrouwen vinden zichzelf nu toch echt te oud voor het vak. Niet omdat ze oud, grijs en rimpelig zijn hoor. Dat heeft er niets mee te maken. Het is dat ‘sommige posities te pijnlijk zijn geworden en het moeilijker wordt om mannen aan te trekken.’ En dan, dan is het tijd om te stoppen, afscheid te nemen van de Wallen en natuurlijk ook van de vaste klantjes, en in alle rust te genieten van een wel heel heel heel heeeeeel erg verdiend pensioen.

Bron foto: Youtube: Ouwehoeren trailer van Submarine Channel