De pilotenbril

Uit recent onderzoek is gebleken dat het dragen van een pilotenzonnebril mannen 86% knapper maakt.
 
Fan van de pilotenbril
Dit onderzoek is uitgevoerd door ondergetekende, gistermiddag op een zonovergoten bankje in de hoofdstad. De pilotenbril is een trend die al een paar zomers voortduurt en ik ben fan. Nu de zon weer schijnt kan ik me heerlijk verlekkeren aan alle Nederlandse mannen die zich Tom Cruise in Top Gun wanen.
 
Plots begeerlijke lustobjecten
Ik werd mij opeens bewust van het feit dat mijn ogen beduidend langer blijven hangen aan manspersonen die achter grote bruine brillenglazen schuil gaan. Heren die ik onder normale omstandigheden geen tweede blik zou gunnen, worden met pilotenbril op hun neus plots begeerlijke lustobjecten.
 
Doorlopende wenkbrauwen en grauwe wallen
Misschien komt het doordat dit model zonnebril zo’n 86% van het gezicht in beslag neemt, waardoor er flink wat te raden overblijft. Doorlopende wenkbrauwen, een loensend oog, grauwe wallen, een pukkel op je wang… een pilotenbril camoufleert de hele rambam. Mijn overactieve fantasie vult het totaalbeeld aan met de gelaatstrekken van Johnny Depp dan wel Ryan Gosling dan wel Javier Bardem, en het plaatje is compleet en om je vingers bij af te likken.
 
De foute zonnebril
Niet veel later deed ik nog een opvallende ontdekking. Er is ook een zonnebrilvariant die mannen meteen 86% mínder knap maakt. Ik heb het hier over de zogenaamde ‘sportieve’ zonnebril: smal, spiegelend en kek gekleurd, met pootjes die in het (veelal kale) hoofd priemen. Mannen die erbij lopen alsof ze net een Boeing 747 aan de grond hebben gezet geloof ik meteen, mannen die doen alsof ze de Mont Blanc gaan beklimmen laten mij koud.

This is your captain speaking!
Na een halfuur zat mijn lunchpauze erop en was het tijd om een eind aan mijn diepgravende onderzoek te breien. Tijd om terug te keren naar mijn stoffige kantoor. Maar natuurlijk heb ik eerst nog even een pilotenbril gescoord.

 Foto: Gettyimages.nl