De redding is nabij: zo kun je je dode planten tóch weer tot leven wekken

dode planten

Nu zijn er al heel wat trucjes om jouw dode planten weer tot leven te wekken, maar deze variant zou weleens dé oplossing kunnen zijn. Ja, ook als je monstera er verlepter bij hangt dan ooit. Haal die banaan maar alvast uit de fruitmand, want je gaat ‘m nodig hebben.

Lees ook:
Nooit meer pompen of verzuipen: zó weet je of je plant genoeg water heeft

De Australische Kate Freebrain heeft namelijk dé oplossing om je huis weer om te toveren tot een prachtig groene oase. Dus gaan met die banaan!

Dode planten

Men neme de schil van dit fruitstuk en stopt deze in een pot water. Laat dit brouwsel vervolgens 24 uur staan en voilà, je hebt een soort magisch mengsel waarop je planten heel goed gaan. Freebrain verklaart: ‘Mijn planten zien er dan instant weelderig en weer prachtig groen uit.’

Beter groeien

Waarom werkt het? Nou volgens de plantenexpert groeien ze op deze manier beter, worden ze sterker én ben je in een klap af van ongedierte. ‘Ik maak altijd een potje klaar als ik banaan heb gegeten. Door deze truc worden voedingsstoffen als kalium, fosfor en calcium aan de planten toegevoegd’, vertelt Kate.

Stoffig

En als je dan toch al je bananenschil hebt bewaard, dan kun je er nóg iets meedoen. Volgens een van haar volgers is het namelijk ook een ideaal middel om het stof van de bladeren af te halen. Ook zouden rozenstruiken beter groeien wanneer deze schil in de grond ligt. Ideaal!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Libelle | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!