De smeuïgste wraakacties

Elke donderdag behandelt VIVA een populair topic van het VIVA-forum. Deze week: wraakacties.

Goed voor je karma is het misschien niet, maar wat voelt het soms fijn om wraak op iemand te nemen. De VIVA-forummers weten er alles van. Vandaag biechten ze hun smeuïgste wraakacties op.

  • “Ooit was er een iemand die zijn auto steeds in onze carport parkeerde (situatie: flat met groot parkeerterrein en een stuk of 10 carports die je kon huren). We hadden al een keer een briefje achter zijn ruitenwisser gedaan om te zeggen dat hij op andermans betaalde plek stond en dat dat dus niet de bedoeling was. Hij bleef het echter doen. Tot hij een keer zo ver naar voren stond geparkeerd dat we het metalen paaltje net omhoog konden zetten achter zijn auto. Zonder sleutel kun je dat paaltje niet inklappen, dus hij kon er niet meer uit. ’s Avonds konden we aan de bandensporen zien dat hij enorm heeft moeten draaien en steken om er via de plaats van de buurman uit te komen. Daarna heeft hij er nooit meer geparkeerd.”
  • “Ik heb in een studentenhuis in Londen gezeten en daar hadden we (met 12 kamers) twee koelkasten. Als je iets lekkers (en meestal duurs) had gekocht en achterliet in de koelkast, was de kans heel groot dat het de volgende dag was verdwenen. Briefjes, smeekbedes om geen eten te stelen, aankondigingen van verborgen camera’s – niets hielp. Op een dag had ik een stuk verse zalm gekocht dat al na drie uur was verdwenen. Ik heb toen de volgende dag een paar tartaartjes gekocht en daar op de WC overheen gepiest. Toen weer terug op het schaaltje en folie weer netjes dicht. Binnen een dag verdwenen. Toen een A4’tje uitgeprint en op de koelkast geplakt: “Hello THIEF!” Did you enjoy my minced beef which you stole yesterday? For your information: I peed on it before I put it in this refrigerator. Please let me know: “What does piss marinade taste like?””
  • “Ooit heb ik een negligé van wit kant door vers gemaaid gras gehaald en de veters van haar dellerige pornoschoenen afgeknipt. De reden kun je met een beetje fantasie zelf invullen.
  • Ik heb ooit een drol bij iemand in de brievenbus gelegd. Hij had mijn vriendin niet zo netjes behandeld en ik was daar zo nijdig over dat ik dacht: een drol voor een drol. Kattendrol uit de bak gevist, in een envelop gedaan en in z’n brievenbus gegooid. Beetje sneue actie maar wat hebben we een lol gehad toen we ons zijn gezicht voorstelden.”
  • “Ik had een hele irritante buurman die altijd zeurde over onze ‘natuurlijke tuin’(onkruid dus). Nadat we verhuisd waren, heb ik de woonbouwvereniging 5 kuub zand laten storten. In zijn prachtige voortuin.”
  • “Er woont iemand bij mij om de hoek die zijn auto zo asociaal midden in de bocht parkeert, dat ik laatst bijna een peuter op de motorkap had liggen. Ik heb hem al vaker gevraagd of hij zijn auto verder in de straat wil zetten (want er is plek zat) maar hij vertikt het. Nu bel ik elke keer als ik naar de supermarkt loop aan, en loop dan snel door. Ik weet zeker dat hij inmiddels als bezetene loopt te vloeken.”
  • “Mijn zus sloopte altijd heel snel haar fietsen. Daardoor reed ze altijd op oude barrels. Ik had van mijn gespaarde geld een mooie fiets gekocht. Ondanks dat ik steeds zei dat ze die niet mocht lenen deed ze het keer op keer ongevraagd. Daardoor moest ik vaak naar school lopen of op dat ouwe barrel van haar fietsen. Als wraak heb ik het zadel een keer losgemaakt. Zij ging zitten en weg was het zadel. Plan lukte, op één detail na: ze scheurde haar lies. Moeder kwaad! Ik heb een maand huisarrest gehad, maar mijn plan is gelukt, ze leende nooit meer mijn fiets.”

Wat is jouw smeuïgste wraakactie? Laat het ons weten!

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.