‘De Verraders’ wel écht de opvolger van ‘WIDM’? Miste net dat beetje spanning

De Verraders WIDM

De Verraders werd aangejaagd als dé opvolger van WIDM. Ook wij hadden hoge verwachtingen. Maar hoewel het programma vermakelijk was, ontbrak toch nét dat beetje spanning. Waar kwam dat door?

Nou, misschien omdat we in eerste instantie met 18 (!) BN’ers van start gaan. Hoewel je hier een stuk meer bekende koppen herkent dan bij Wie is de Mol?, is het wel veel. Je krijgt geen introductiefilmpjes, alleen een korte omschrijving. En daar moet je het maar mee doen.

De Verraders WIDM

Het programma is simpel, maar toch ingewikkeld, maar toch ook simpel. Snappen we het nog? Voor de zekerheid legt presentator Tijl Beckand het nog maar een keer uit. En nog een keer. En dan blijkt Steven Kazàn het concept nog steeds niet helemaal onder de knie te hebben. ‘Ja, wé hebben toch mensen vermoord vannacht?’, vraagt hij zich af terwijl hij rood aanloopt. En waarom is Ron Boszhard niet de eerste afvaller?

Tekst gaat verder onder de tweets.

Hetzelfde doel

Ondertussen zijn er drie Verraders aangewezen, maar hebben ze in het spel wel allemaal hetzelfde doel. Hoe ga je dan ooit iemand kunnen ontmaskeren? Niemand is de opdracht aan het saboteren en dat betekent dat ze zilverstukken hebben verdiend. En Francis en Jörgen een beschermend schild. Juist, ja. Maar ze kunnen er nog steeds wel uitgekickt worden in een ronde daarvoor.

Tekst gaat verder onder de tweets.

#TeamFrancis

Want iemand kan óók nog verbannen worden. Dat is voor de deelnemers de kans om een van de Verraders naar huis te sturen. We hebben het ineens over het veranderen van energie en kijkers denken alleen maar: stuur Francis niet naar huis. Daan Nieber blijkt ‘de Zwakste Schakel’ en moet het spel verlaten. Ondanks alle haken en ogen, was het programma wel vermakelijk. Zullen we het nog maar een kans geven volgende week? Al is het maar voor Francis.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Beeld: RTL
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!