Demi Lovato ligt onder vuur na promoten light-drankje

Demi Lovato light

Een ijssalon die een smaak met suikervrije koekjes verkoopt? Wat een onzin, vond Demi Lovato. De artiest sprak zich fel uit tegen de ijssalon die zo dieetcultuur zou promoten. Dat Demi vervolgens met een microfoon waarop dr. Diet Pepper werd gepromoot op het podium ging staan, schoot niet bij iedereen in het juiste keelgat.

Demi Lovato maakte onlangs bekend dat hen zichzelf identificeert als non-binair en daarom met ‘hen’ of ‘hun’ wil worden aangeduid. Twee maanden geleden maakte de popster gehakt van een ijssalon die suikervrije snacks verkocht. Op Instagram schreef hen dat het bedrijf zo eetstoornissen in de hand werkt. De zaak verduidelijkte dat ze die snacks hebben voor mensen met diabetes en andere aandoeningen. Demi maakte vervolgens – ietwat halfslachtig – hen excuses.

Dieetcultuur

Dat uitgerekend Demi in een promo voor de iHeart Music Awards een microfoon gebruikt waarop Diet Dr. Pepper wordt gepromoot, is dus een tikje pijnlijk. ‘Demi valt de dieetcultuur aan tenzij die dieetcultuur hen zakken vult’, luidt de kritiek op social media.

Organisatie verantwoordelijk

Demi’s woordvoerder reageert dat de organisatie verantwoordelijk is voor het logo op de microfoons. Het team achter Demi zegt daarnaast dat hen ‘weken geleden al excuses maakte voor hen uitspraken’. De artiest wil zich nu focussen op werk om aandacht te vragen voor eetstoornissen en de aankomende Pride.

 

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.