Demi Lovato over dieptepunt in 2018: ‘Mijn overdosis werd me bijna fataal’

Demi Lovato

In 2018 werd een overdosis Demi Lovato bijna fataal. In haar nog te verschijnen vierdelige docu-serie Demi Lovato: Dancing With the Devil, vertelt ze nu openhartig over de heftige gebeurtenis in haar leven en de zware nasleep die volgde.

De inmiddels 28-jarige zangeres werd in juli 2018 bewusteloos aangetroffen in haar huis in Los Angeles. Hoewel ze weinig details onthulde over haar strijd met drugs- en alcoholverslaving in de jaren daarna, doet ze nu voor het eerst een boekje open.

Hersenschade

De Confident-zangeres vertelt openhartig over de mentale en fysieke nasleep die de overdosis eiste. ‘Ik had hersenschade en ik heb nog steeds te maken met de gevolgen daarvan. Ik rijd geen auto, want ik heb blinde vlekken voor mijn ogen’ vertelt ze. ‘En ik heb ook lange tijd heel veel moeite gehad met lezen. Dit ging maanden niet, omdat mijn zicht zo wazig was.’

Donkere plaats

‘Ik heb veel van de oorzaken en gevoelens die ertoe leidden aangepakt, maar ik heb het gevoel dat ze er soms nog steeds zijn om me eraan te herinneren wat er zou kunnen gebeuren als ik ooit weer in een donkere plaats terechtkom’, voegt ze eraan toe. Fysiek bleef ze naast haar vervaagde zicht ongedeerd, maar vooraal emotioneel was de periode na de overdosis ‘erg zwaar’. ‘De revalidatie kwam van de emotionele kant’, aldus Demi.

Geen spijt

Ondanks de heftige tijd en de angst die volgde, is Demi Lovato naar eigen zeggen dankbaar voor de duistere periode uit haar leven. Ze vertelt: ‘Het was een pijnlijke reis. Terugkijkend word ik verdrietig als ik denk aan de pijn die ik moest doorstaan ​​om te staan waar ik nu sta, maar ik heb nergens spijt van’, aldus Demi. ‘Ik ben zo trots op de persoon die ik vandaag ben’, voegt ze eraan toe.

De serie verschijnt vanaf 23 maart in vier delen op Youtube. De trailer van Demi Lovato: Dancing with the devil kun je nu al wel bekijken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: People, Instagram | Getty Images
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.