Maak kennis met Denise Speelman, de nieuwe Miss Nederland

denise speelman

Denise Speelman, onthoud die naam. Zij is de Miss Nederland. De 22-jarige blonde schone uit Groningen kreeg gisteren de befaamde sjerp van glanzend lint om haar schouder gehangen. 

Met het winnen van de titel, de sjerp en de kristallen ingelegde kroon liet de Groningse negen andere finalisten achter zich tijdens de ceremonie in Hilversum De winnares van vorig jaar, Sharon Pieksma, overhandigde de tiara aan haar opvolgster.

“Ik weet niet wat ik moet zeggen, maar ik ben heel blij”, stamelde Denise nadat Kim Kötter, de Miss Nederland van 2002, haar naam had genoemd. De strijd ging op het einde tussen haar en de 20-jarige Sophie Alink, die genoegen moest nemen met een tweede plaats.

denise speelman
Miss Nederland 2020 in Studio 21, Hilversum
Op de foto: Miss Nederland 2020 Denise Speelman

Jury

De jury bestond dit jaar uit onder anderen William Rutten, Monique Westenberg, Albert Verlinde, Viktor Brand en Sharon Pieksma.

Verhuisd

Denise Speelman won in 2014 al de titel Miss Noord Nederland en verhuisde daarna naar Amsterdam. Ze hoopt met haar deelname in elk geval de discussie aan te wakkeren over eetstoornissen en body positivity. Het model heeft in het verleden zelf te maken gehad met een eetstoornis.

Door haar overwinning mag Denise Nederland vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezing. Al sinds de jaren 30 vindt de missverkiezing jaarlijks plaats, destijds werd de winnares Miss Holland genoemd. In recente jaren groeiden diverse Miss Nederlands uit tot BN’ers. Zo deed Jessie Jazz Vuijk (2015) mee aan ‘Expeditie Robinson’ en Zoey Ivory van der Koelen (2016) aan ‘Dance Dance Dance’.

De uitreiking van de titel van Miss Universe staat gepland voor december 2020.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.