Save the date: op deze datum start het derde seizoen van The Crown

derde seizoen the crown

Goed nieuws voor fans van The Crown: het derde seizoen verschijnt op 17 november op Netflix, zo lezen we op Deadline. Het nieuwe seizoen verschijnt bijna twee jaar na het uitkomen van seizoen 2 van de hitserie in december 2017.

En het wordt een seizoen vol nieuwe gezichten. Zo wordt Koningin Elizabeth wordt niet meer gespeeld door Claire Foy, maar door Olivia Coleman.

De rol van prins Philip wordt overgenomen door Tobiaz Menzies. Ben Daniels speelt Lord Snowdon en Helena Bonham Carter prinses Margaret. Het derde seizoen speelt zich af tussen de jaren 1964 en 1977.

Coleman stapt niet voor het eerst in de rol van een koningin, want al eerder vertolkte ze koningin Anne van Engeland in de film The Favourite. Voor die rol won ze de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol. Nu speelt ze een ouder wordende Queen, die de populariteit van The Beatles en de Engelse winst van het WK voetbal in 1966 meemaakt. Ook zullen we personages zoals Camilla Parker Bowles zien.

VIVA banner

Bron: The Crown | beeld: Netflix
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.