Not your baby: Destiny Chukunyere (18) uit Malta zingt over woman empowerment komend songfestival

Destiny Chukunyere

‘So if I show some skin, doesn’t mean I’m giving in’, zingt de 18-jarige Destiny Chukunyere in haar nummer ‘Je me casse’. Het lied van de kandidate is nu al ontzettend populair.

Boodschap

Het nummer heeft een duidelijke boodschap die helemaal past bij deze tijd. ‘Je me casse’ is een Franse uitspraak die ‘ik moet gaan’ betekent. Met het nummer wil ze vrouwen van haar leeftijd inspireren om nooit te twijfelen aan zichzelf. Ook al voelen ze zich soms buitenspel gezet, als je in jezelf gelooft kun je geweldige dingen bereiken.

Lees ook:
Jeangu Macrooy: ‘Echt een losbol kun je me niet noemen’

Bookmakers

Al vanaf dat het nummer uitkwam, slaat ie lekker aan. Het lied kreeg 12 procent kans om er met de winst vandoor te gaan. Op YouTube heeft de clip dan ook veel bekijks: op dit moment al 2,9 miljoen.

Bekijk hier de videoclip:

Commentaar

Hoewel het lied het erg goed doet, was er ook enig commentaar op de videoclip. Destiny zou volgens sommigen het mannelijke model in de clip als object behandelen. Volgens de jonge vrouw is dat echter niet het geval: ‘Ik objectiveer niemand met dit lied, want het gaat er niet om dat we geen man nodig zouden hebben in ons leven.’ De scene zou daarentegen ook als parodie van de typische videoclip clichés opgevat kunnen worden.

View this post on Instagram

A post shared by Destiny (@destinyofficial_x)

View this post on Instagram

A post shared by Destiny (@destinyofficial_x)

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Linda, Wiwibloggs | Beeld: Getty