Deze films en series verdwijnen in januari van Netflix

netflix comedy series

Ben je net fanatiek aan het bingewatchen geslagen, wordt je nieuwe favo serie verwijderd. Doordat Netflix miljoenen abonnees heeft, is dit soort situaties niet te vermijden. Om te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan: deze films en series verdwijnen in januari van de streamingsdienst.

7 januari: The Heavy Water War

Met: Espen Klouman-Hoiner, Christoph Bach, Anna Friel, Pip Torrens, Dennis Storhoi

De serie The Heavy Water War gaat over Adolf Hitler’s plan om een atoombom te bouwen. Zijn plannen worden echter gesaboteerd door het verzet. Je ziet het verhaal vanuit vier perspectieven: de nazi’s, de saboteurs, de geallieerden en het bedrijf. De serie bestaat uit zes afleveringen dus als je opschiet, red je het nog makkelijk voordat de serie van Netflix wordt verwijderd.

8 januari: Valkyrie

Met: Carice van Houten, Tom Cruise, Kenneth Branagh, Bill Nighy, Tom Wilkinson

Valkyrie vertelt over het complot van 20 juli 1944 waarin een moordaanslag op Adolf Hitler werd gepleegd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakt een Duitse kolonel in Afrika zwaargewond en wordt hij overgebracht naar Duitsland. Hij voegt zich bij het Duitse verzet en zet ‘Operation Valkyrie’ – een plan om Adolf Hitler te vermoorden – op.

5 januari: Aliens in the Attic

Met: Carter Jenkins, Austin Butler, Ashley Tisdale, Ashley Boettcher, Henri Young

In Aliens in the Attic ontdekken de kinderen van de familie Pearson een buitenaards wezen op zolder. Ze vinden de alien heel aardig, totdat ze ontdekken dat ie niet alleen is.

5 januari: High Crimes

Met: Ashley Judd, Morgan Freeman, Jim Caviezel, Adam Scott, Amanda Peet

In High Crimes uit 2002 wordt de man van de succesvolle advocate Claire Kubik beschuldigd van moord op negen boeren in een afgelegen dorp in El Salvador én blijkt hij geen Tom Kubik, maar Ronald Chapman te heten. Claire besluit haar man te verdedigen, maar beseft al snel dat ze hulp nodig heeft van iemand die verstand heeft van de militaire rechtbank. Ze roept de hulp in van Charlie Grimes, een verbitterde voormalige militaire advocaat.

5 januari: Shutter

Met: Joshua Jackson, Rachael Taylor, Megumi Okina, David Denman, John Hensley

Shutter is een remake van de gelijknamige Thaise productie uit 2004. In de film reist een jong Amerikaans koppel voor hun huwelijksreis af naar Tokio. Nadat ze een auto-ongeluk krijgen, ontdekken ze op foto’s die ze maken geestachtige verschijningen. Na een tijdje zijn deze echter niet alleen op de foto’s te zien.

8 januari: Preservation

Met: Wrenn Schmidt, Aaron Staton, Cody Saintgnue, Michael Chacon, Nick Saso

In Preservation gaat de intelligente anesthesist Wit samen met haar man Mike, een hedgefondsmanager, en zijn broer en voormalig marinier Sean op jacht in een reservaat. Wanneer de broers gestalkt en vervolgens gevangen genomen worden door gemaskerde moordenaars, moet Wit haar eigen dierlijke instincten ontketenen om niet als trofee te eindigen.

8 januari: Walking Tall

Met Dwayne Johnson, Johnny Knoxville, Neal McDonough, Kristen Wilsen, Ashley Scott

Walking Tall is een remake uit 2004 van een gelijknamige film uit 1973. Net als bij die film is de film gebaseerd op het leven van sherrif Buford Pusser, die in de film de naam Chris Vaughn krijgt. Na zijn carrière als militair keert hij terug naar zijn ouderlijk huis om de houtzagerij van zijn familie te redden. Deze is echter overgenomen door drugsbazen en casino-exploitanten, maar niet voor lang…

31 januari: Freaks and Geeks

Met: Linda Cardellini, John Francis Daley, James Franco, Samm Levine, Seth Rogen

Alleen door de topcast die destijds aan het begin van hun carrière stond is Freaks and Geeks uit 1999 al een feestje om naar te kijken. In de serie verandert Lindsay van een goede student in een meisje dat met de ‘freaks’ rondhangt. Haar relatie met haar nieuwe vrienden levert frictie op met haar oude vrienden en haar ouders. Wie een beetje doorkijkt lukt het nog makkelijk om de achttien afleveringen van Freaks and Geeks voor 31 januari te bekijken.

31 januari: Californication

Met David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon

Californication draait om een romanschrijver die kampt met een writers block en een zwak voor drank, drugs en seks. Ondertussen worstelt hij om de relatie met zijn vriendin en dochter in stand te houden. Alle zeven seizoen van de serie worden eind van de maand verwijderd: tijd voor een marathon!

31 januari: Resistance

Met Pauline Burlet, Tom Hudson, Jean-Baptiste Lagnié, Jérémie Petrus, Isabelle Nanty

Nog een verhaal over de Tweede Wereldoorlog die van Netflix verdwijnt: Resistance. De film speelt zich af in Parijs in 1940. De 17-jarige Lili is verontwaardigd over het onrecht van de Duitse bezetting, dat ze besluit om lid te worden van een verzetsgroep en te vechten tegen de Duitsers en hun Franse collaborateurs. Samen met andere tieners pleegt ze talloze heldendaden tegen de meedogenloze onderdrukking van de vijand.

Gelukkig verschijnen er in januari ook weer heel wat pareltjes op Netflix. Zo kan je sinds 1 januari Friends bingen. Benieuwd naar andere films en series die sinds deze maand te zien zijn via de streamingsdienst? Klik hier.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Netflix-Nederland | Beeld Floor-Anne Gramsma