Deze vrouw wint als eerste Aziatische vrouw óóit een Oscar voor regie

Chloé Zhao

Hang de slingers maar op en pop de champagne. We hebben namelijk weer een leuk vrouwen-nieuwtje. Regisseur Chloé Zhao heeft als eerste Aziatische vrouw ooit, en als tweede vrouw ooit, de regie-Oscar gewonnen. Girlpower! 

Lees ook: Is het uit tussen MAFS-Monique en nieuwe vlam? Verwijderd uit haar leven

Chloé won de Oscar in de nacht van zondag op maandag voor het drama Nomadland. De film gaat over een vrouw (Frances McDormand) die weduwe en werkloos is geworden. Ze besluit op een dag om met een busje door de Verenigde Staten te reizen. Onderweg bouwt ze een band op met andere ‘nomaden’.

Leuk weetje: naast hoofdrolspeelster Frances McDormand en acteur David Strathairn worden de meeste andere rollen gespeeld door mensen uit de echte reizigersgemeenschap. Niks ‘nep’ dus.

Beste film

Nomadland was overigens de grote winnaar van de avond. De film van Chloé Zhao kreeg in totaal drie Oscars. Het drama werd uitgeroepen tot beste film en actrice Frances McDormand kreeg het gouden beeldje voor beste actrice.

Natuurlijk gaan we je nu ook vertellen wie de allereerste vrouw was, die naar huis ging met een felbegeerde regie-Oscar. Dat was namelijk Kathryn Bigelow. Zij won the Academy Award voor beste regie in 2010 voor haar film The Hurt Locker.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron/beeld: ANP
Viva's Naomi (28) droomde ooit van een glansrijke carrière als actrice, maar heeft uiteindelijk gekozen voor journalistiek. In haar vrije tijd staat ze graag haar vrouwtje in de sportschool. Is een te grote dierenvriend (bus gemist omdat ze een kat aaide) en heeft een zwak voor roze koeken. En dan vooral in combinatie met Netflix en haar beste vriendinnen.