Diana Rigg, de enige echte officiële Mrs. Bond is overleden

De Britse actrice Diana Rigg is overleden. Haar naam zegt je misschien niet zo heel veel, maar: in 1969 wist ze als enige Bond-girl de beroemdste geheim agent 007 aan de haak te slaan. Ze werd de eerste officiële Mrs. Bond – de vrouw van James Bond.

De Wrekers

Toch was die rol niet haar grote doorbraak. In 1965 deden tientallen actrices auditie voor een nieuw seizoen van de Britse misdaadserie The Avengers. Die serie werd ook in Nederland uitgezonden onder de naam De Wrekers, op de KRO. De makers van de succesvolle serie hadden al iemand gekozen voor de vrouwelijke hoofdrol, maar na twee afleveringen bleken ze toch niet tevreden. En toen kwam Diana Rigg in beeld, een relatief onbekende actrice.

Diana Rigg had nog nooit een aflevering van The Avengers gezien, maar ze had wel direct een klik met de andere hoofdrolspeler, Patrick MacNee ofwel John Steed. In totaal maakten ze samen 51 afleveringen. Doordat The Avengers ook aan Amerika werd verkocht werd Diana Rigg wereldberoemd. En een sekssymbool, van de ene op de andere dag. Iets wat haar zo erg tegenstond dat ze later afstand nam van haar rol.

Mrs. Bond

En daarna kwam On her Majesty’s secret service op haar pad in 1969, de zesde James Bond film. Daarin speelde ze de rol van gravin Teresa di Vicenzo, afgekort ook wel Tracy. Uiteraard gaf vrouwenverslinder James zich niet zo maar gewonnen, maar uiteindelijk vroeg hij haar toch ten huwelijk. Maar pas op, spoiler, na de huwelijksvoltrekking rijden ze aan het einde van de film een onbezorgde toekomst tegemoet, maar neemt Bond-schurk Ernst Stavro Blofeld wraak. In een vuurgevecht laat Teresa het leven en eindigt de film met een treurende 007.

diana rigg

Game of Thrones

En ook leuk: Diana Rigg speelde ook in Game of Thrones. In 2013 maakte ze haar opwacht als Lady Olenna Tyrell. De eigenwijze, trotse, tikkie manipulatieve grootmoeder van Margaery Tyrell. Met deze rol won ze twee prijzen en werd ze driemaal genomineerd voor een Emmy Award.

Diana Rigg is overleden aan kanker. Ze is 82 jaar geworden.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.