Dieetgoeroe Yo

Je kunt geen blad openslaan of tv-zender opzetten, of Yolanthe Sneijder-Cabau flitst voorbij. De actrice/presentatrice/juwelenmaakster/ model/voetbalvrouw/societydame heeft weer wat zaken te promoten en dus schuift ze gewillig aan bij onder meer Shownieuws en Life 4 You. Begrijpelijk, want zo werkt het nou eenmaal in de showbusiness.

Geen spoortje vet
Haar bijrol in de Hollywoodfilm Pain and Gain en haar sieradenlijn waren misschien één minuut het onderwerp van gesprek, maar al snel gingen de vragen over haar – inmiddels zeer afgeslankte – figuurtje. De afgelopen jaren is Yolanthe allang niet meer de curvy vrouw die ze was tijdens haar soap-carrière, maar de laatste tijd is er geen spoortje vet meer aan haar te bespeuren.

“Het is voor mijn werk als actrice en model belangrijk dat ik lekker in mijn vel zit en strak ben. Ik heb mijn rondingen nog”, vertelde Yo in een interview met Carlo en Irene. Wat? Huh? Welke rondingen? Er is niets mis met slank zijn en gezond eten en bewegen – zelf voel ik me ook het lekkerst in een broek met maat 38 – maar Yolanthe lijkt zo weggewandeld uit een thinspiration-advertentie (overigens doel ik daarmee niet op de foto bij dit blog, met dát figuur zou ik zo willen ruilen)…

Water en komkommer
Maar hé, ze zegt zelf fitter dan ooit en heel gelukkig te zijn, dus dat is het belangrijkste. Waar ze wel een beetje mee moet oppassen, zijn haar dieetadviezen. In Shownieuws vroeg Patty Brard (die overigens door het dólle was met haar YC-Jewels armbandje dat ze van Yolanthe had gekregen) hoe Yo toch zo slank geworden is. “Ik sport veel en zit lekker in mijn vel”, aldus de voetbalvrouw. Een prima antwoord, dat gelijk weer teniet wordt gedaan door het volgende: “En weet je wat je moet doen? Elk uur een komkommer eten en veel water drinken. Daar krijg je een vol gevoel van.” Erg slim inderdaad, om je vol te ‘proppen’ met iets dat geen enkele voedingswaarde heeft… Laten we hopen dat haar fans (zouden die eigenlijk bestaan?) haar advies niet opvolgen en liever kiezen voor iets substantiëlers als snack.

Wat ik me afvraag, is of ze zelf niet ziet dat ze er eerst veel beter uitzag. Yolanthe heeft ook duidelijk laten sleutelen aan haar gebit, dat dankzij de grootte van de tanden en de spierwitte kleur nu een prominente plek heeft ingenomen in haar gezicht. Kijk je naar Yolanthe, dan zie je nu vooral tanden. Vergelijk dat met deze foto en ik denk dat iedereen het wel met me eens zal zijn dat het geen verbetering is. Toch?