Diep in de zee: dit vetplantje is dé nieuwe hit op internet

Vetplant hit

Hoewel je maar wat graag die jungle in huis zou halen, lijkt een groene omgeving nu eenmaal niet voor jou weggelegd. Geen zorgen, dit vetplantje is hartstikke makkelijk én ook nog is de nieuwe hit op het internet. En wij snappen wel waarom.

Lees ook:
Geen groene vingers? Deze app helpt jou bij het verzorgen van je planten

Je haalt namelijk de oceaan zo naar je eigen woonkamer en waant je even onder water. Het vetplantje heeft namelijk heel wat weg van de staart van een zeemeermin. Hoe leuk!

Vetplantje hit

De crested senecio vitalis is super makkelijk te onderhouden. Doordat de zeemeerminnenplant oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt, kan deze groene vriend ontzettend goed tegen droogte. Geen zorgen dus als je ‘m even vergeet water te geven: hij kan wel tegen een stootje.

Groeien

Hoewel het plantje misschien klein begint, kan de ‘staart’ wel 30 tot 60 cm hoog worden en nog 1 tot 1,5 meter in de breedte groeien. Helaas is er wel een kleine kanttekening: doordat deze groene rakker zó populair is, is hij op webshops nog maar lastig verkrijgbaar. Inslaan dus, als je er eentje tegenkomt.

Bekijk de foto’s van de plant hieronder.


Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!