Deze dieren hebben ook je handtekening nodig

handtekening dierenleed

De experimenten op 39 labradors zijn dankzij een online petitie opgeschort. Deze dieren kunnen óók je steun in de vorm van een online handtekening gebruiken.

  • Bontvrij Nederland: Bont voor Dieren wil dat er over 5 jaar geen bont meer wordt verkocht in Nederland en dat de invoer hiervan verboden is. We Inmiddels is de import van honden- en kattenbont verboden, nu nog de rest van de dierenhuiden redden. Teken hier de petitie.
  • Geen wilde dieren in het circus: Wilde Dieren de Tent Uit wil dat de politiek weet dat burgers het gebruik van wilde dieren in circussen niet meer accepteren. Met het ondertekenen van de petitie laat je weten dat je circussen met wilde dieren niet meer in je woonplaats wilt zien. Teken hier de petitie.
  • Geen lijdensweg voor ezeltjes: Op het Griekse eiland Santorini worden in de zomer meer dan 400 ezels ingezet om duizenden toeristen van de haven omhoog te vervoeren. In de brandende zon en vrijwel zonder drinken, met een versleten zadel op hun rug dat wonden veroorzaakt. En: vaak met de last van een te zware toerist. The Donkey Sanctuary wil dat de ezels beter behandeld worden. Teken hier de petitie.
  • Stop de handel in wilde dieren op Marktplaats: Vroege Vogels startte deze handtekeningenactie. Op Marktplaats vindt een levendige handel plaats in wilde dieren. Uilen, eekhoorns en slangen staan gewoon tussen het speelgoed en het tweedehands tuinmeubilair. Het welzijn van deze dieren is staat op het spel, en de verkoop werkt roof uit de vrije natuur in de hand. Vroege Vogels wil dat Marktplaats advertenties van wilde dieren weigert. Teken hier de petitie.
  • Geen plezierjachtreizen vanuit Nederland: Stichting Stop Dierenleed Nederland vindt dat het jagen op dieren voor het plezier moet stoppen. Dit soort plezierjachtreizen worden vanuit Nederland georganiseerd. Er wordt hierbij onder andere geschoten op wolven, hersen, poema’s, beren, maar ook op bedreigde diersoorten geschoten. Dit soort reisjes moeten stoppen, aldus Stichting Stop Dierenleed Nederland. Klik hier om de petitie te ondertekenen.