Dít aspect over Betty Broderick laat de serie weg in ‘Dirty John 2’

Betty Broderick

Dirty John 2 vertelt alles over dé smerigste scheiding uit de Amerikaanse geschiedenis. Of je nu sympathie hebt gekregen voor Betty Broderick of niet, de makers lieten wel degelijk een ‘belangrijk’ aspect over haar weg in de serie. 

Lees ook:
Zien: Trailer seizoen 2 van ‘Dirty John’ zorgt voor nieuwe wending

Heb je dit vervolg op de immens populaire serie nog niet gezien? Waar wacht je dan nog op: het is zeker een avondje (of twee) bingen waard.

Betty Broderick

De scheiding van Betty en Dan, enkele maanden voor de moord, is een van de beroemdste scheidingszaken van Amerika en door Oprah uitgeroepen tot ‘de smerigste scheiding’ ooit. Want Broderick vs. Broderick, zoals de zaak werd genoemd, was wat je kunt noemen een vechtscheiding van het meest ordinaire niveau. Alles over deze zaak lees je hier.

Geheime relatie

En hoewel je dus álles denkt te weten na het zien van deze op waarheid gebaseerde show, lieten de makers wel degelijk een belangrijk aspect weg. Betty Broderick zou niet hélemaal zielig en alleen zijn achtergebleven. De blondine had namelijk na haar scheiding jarenlang een geheime relatie. Ja, echt.

Te jong

Bradley T. Wright kwam in het leven van Betty toen de scheiding officieel rond was, maar ze heeft hem altijd onder de radar proberen te houden. Waarom? Omdat hij zes jaar jonger was dan zij. In 1990 verklaarde ze al aan The LA Times: ‘Ik heb Brad nooit als meer gezien dan ‘mijn date’, omdat hij te jong was. I didn’t want to be the other half of the midlife joke.’ Toch leefden ze wel degelijk als een koppel én zou hij de nacht bij haar hebben doorgebracht op het moment van de moorden. Hij werd dan ook wakker gebeld door Diana Black, die hem vertelde dat zijn liefje haar ex had neergeschoten. Brad nam daarna contact op met een goed bevriende buurman van Dan, om vervolgens samen het koppel in hun slaapkamer dood aan te treffen.

Vakantie

Sterker nog, Betty en Brard waren op het moment van de schietpartij pas net terug van een week vakantie naar Acapulco. Ook nam haar ‘vriend’ veel van haar zaken voor zijn rekening toen de blondine in de gevangenis terecht kwam. Hij regelde de verkoop van haar huis en liet haar meubels opslaan. Maar Betty bleef ontkennen dat er sprake was van een seksuele relatie, ook al deelden ze hetzelfde bed. Broderick: ‘Ik ben niet zo iemand die met iemand slaapt zonder dat ik getrouwd ben.’

Een hond

Ze vergelijkt hun band dan ook met ‘het hebben van een hond, maar dan wel eentje die goed opgevoed is.’ Volgens haar nam hij de ‘mannenklusjes’ op zich in huis en deed zij de ‘vrouwenklusjes’. Exact door deze verklaring besloot showrunner Alexandra Cunningham Brard weg te laten uit de serie. ‘Het heeft er alles mee te maken hoe Betty zélf over hem praatte en hoe zij naar hem keek.’ Betty zou zich altijd geschaamd hebben voor deze relatie en dat doet ze nog steeds. ‘Ze blijft aangeven dat Brad nooit echt belangrijk is geweest voor haar. Het is duidelijk dat zijn aanwezigheid in Betty’s leven nooit invloed heeft gehad op haar interacties met Dan of de beslissingen die ze maakte.’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Still
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!