Dit bijzondere carrière-advies kreeg Rita Ora van Madonna

Rita Ora

Rita Ora draait al heel wat jaartjes mee in de muziekwereld. Ze heeft een eigenzinnige stijl, een unieke sound en een zelfverzekerde uitstraling. Terwijl ze met Jay-Z als voormalig platenbaas al een prima voorbeeld heeft gehad om zéér succesvol te zijn, sloeg ze carrière-advies van Madonna herself ook niet af.

Als de queen of pop je wijze lessen wil leren over je staande houden in de pittige muziekindustrie, moet je die wijze woorden natuurlijk ter harte nemen. Toch was de manier waarop Madonna advies gaf niet helemaal -eh- zoals Rita Ora verwacht had.

Star struck

In een coronaproof interview via Zoom met Jimmy Fallon voor The Tonight Show vraagt Fallon vroeg of Ora wel eens star struck is geweest. In geuren en kleuren blikt de zangeres terug naar het moment waarop ze als beginnend zangeres plots oog in oog met Madonna kwam te staan, wat voor een ‘zeer ongemakkelijk’, maar ook ‘zeer ongelofelijk’ moment zorgde.

Knielen

Rita vertelt dat ze door Madonna het licht heeft gezien en dat ze door de korte ontmoeting met de zangeres nog meer bewust is geworden van wat haar eigen visie op muziekmaken is. Maar dat gebeurde niet door een simpel gesprek, vertelt ze. ‘We moesten op de grond knielen. Het was echt een soort ‘Like a Prayer’ in het echte leven dat me overkwam.’

Bizar en waardevol

Rita: ‘Dit was eerder in mijn carrière en ik deed een campagne voor haar, een kledinglijn. En ze kwam me kort gedag zeggen, en ik vond het geweldig, ik kon gewoon niet ademen van spanning.’  Ze vertelt dat de Madonna haar in een paar korte – en ‘very akward’ momenten deed inzien dat ze écht haar eigen stijl moest vinden en bij zichzelf moest blijven, wat er ook zou gebeuren met haar carrière. ‘Ik deed gewoon alles wat ze zei dat ik moest doen. Ja, het was echt heel bizar, maar zo waardevol’, aldus Rita.

Bron: Popsugar NOS |  Beeld: Getty
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.