Dit is de best bekeken serie op Netflix óóit

best bekeken netflix serie

Wij zijn totáál fan van schaakkoningin Beth Harmon en wij zijn zeker niet de enige. Netflix’ vice-president Peter Friedlander schrijft in een blog dat ‘The Queens’ Gambit’ de best bekeken serie op Netflix ooit is.

In de serie zien we Beth, die na de dood van haar moeder in een weeshuis belandt. Daar ontdekt ze haar liefde én ongelooflijke talent voor schaken. Terwijl ze op de hielen wordt gezeten door demonen uit het verleden, verovert Beth de wereld als de allerbeste schaakspeler. Met haar onberispelijke kapsel en geweldige sixties-outfits verslaat ze de een na de andere mannelijke schaker.

Wereldwijde hit

En dat blijkt een succesformule. Nadat The Queens’ Gambit in oktober in première gaan, werd de serie gestreamd door 62 miljoen huishoudens. Beth is een wereldwijde hit en stond op nummer één in 63 landen waaronder Argentinië, Israël, Zuid-Afrika en Engeland.

‘Toen Scott Frank ons drie jaar geleden voor het eerst benaderde met een verfilming van The Queens’ Gambit, het boek van Walter Travis uit 1983, vonden we het al een aangrijpend verhaal. Beth is een underdog die te maken krijgt met verslaving, verlies en verlaten worden. Haar onverwachte succes laat zien hoe belangrijk doorzettingsvermogen, familie en trouw aan jezelf blijven is’, schrijft de Netflix-bons.

‘Desalniettemin had ik nooit kunnen voorspellen dat The Queens’ Gambit – en de uitzonderlijke Anna Taylor-Joy – zo’n wereldwijd fenomeen en onze grootste serie ooit zou worden.’ Het succes valt dan ook niet te negeren. Het originele boek van Walter Travis staat dertig jaar na dato weer in de bestsellerlijst en zoekopdrachten naar ‘hoe leer je schaken’ bereikten hun hoogste piek sinds negen jaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anya Taylor-Joy (@anyataylorjoy)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Netflix | Beeld: iStock
Viva’s Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van huidkleurige panty’s en mannen die salsa dansen. @susandalstra