Dit is next level: escape room onder water in Nijmegen

excape room onder water

Als je houdt van een beetje spanning in je leven heb je vast jezelf al eens in een escape room op laten sluiten. Maar dat is kinderspel als je meters onder water opgesloten bent. Zin in een esacape room next level? Dan moet je binnenkort naar Nijmegen.

Daar heeft een duikteam namelijk een excape room diep onder water geopend. Je hebt er alleen wel wat skills voor nodig: je moet kunnen duiken. Overigens kun je het wel met vrienden doen die geen duikbrevet hebben. Zij blijven boven water en communiceren met de duikers die beneden opgesloten zitten. De aanwijzingen zijn namelijk boven en onder water te vinden, dus de teams moeten goed samenwerken om de oplossing te vinden.

Stalen zenuwen

De escape room bevindt zich in de Aquavilla (ooit een onderwater laboratorium), en ligt op 15 meter diepte. Het diepste punt van het huis ligt op 18 meter diepte. Als je eenmaal beneden bent, zit je dus diep onder het wateroppervlak opgesloten, en dat moet je wel aankunnen. Zie je het wel zitten? Hier vind je meer informatie

Bron: Welingelichtekringen.nl | Beeld: Pexels

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

banner

Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.