Dit missen we van de (niet essentiële, maar toch best essentiële) winkels

niet-essentiele winkels

Dat de winkels dicht zijn, is natuurlijk vervelend. Niet alleen voor ons als consument, vooral ook voor de winkeliers zelf. Maar ook wij hebben wat te klagen nodig en sommige dingen van niet-essentiële (officieel dan, hè, officieus behoorlijk essentieel) missen we. Daarom: 5x dít missen we van niet-essentiële winkels tijdens de lockdown. 

Natuurlijk kun je alles in principe online bestellen, maar gewoon naar die winkel toe op een troosteloze, regenachtige zaterdagmiddag – dat is wat we eigenlijk het allermeeste missen.

  1. Met stipt op nummer 1: waxinelichtjes. Die krengen zijn overal uitverkocht, of je betaalt een godsvermogen omdat je een duur merk moet nemen. We willen gewoon de zes uur brandende zak met honderd lichtjes van de Action. En ja, dit is heel essentieel ten tijde van een lockdown en avondklok; je wilt het in huis toch gezellig maken.
  2. De sale-aankopen bij de Bijenkorf die je toch niet ging dragen en stiekem nog steeds gillend duur waren, maar die je wél met 70% korting hebt gescoord. En laten we eerlijk zijn: dat is toch een beetje geluk dat van ons is afgepakt.
  3. Sokken, onderbroeken en basic hempjes. Natuurlijk zijn er webshops genoeg waar je kleding kunt bestellen, maar hallo: de varianten van de Zeeman zijn wel goedkoper en wat in de winkel ligt komt niet overeen met wat er online wordt verkocht.
  4. Make-up. Ook hiervoor geldt dat het wel online kán, maar de goede kleur foundation of concealer bestellen als je ‘m nog nooit gebruikt hebt, is toch een beetje tricky. Voor je het weet ga je niet alleen met een mega uitgroei en lokken tot voorbij je oksel, maar ook nog eens oranje door het leven. En dat willen we natuurlijk niet. #ijdeltuit
  5. Dinerkaarsen. Dat voorraadje is wel op sinds mid december en die dingen zijn helaas niet te koop bij de Appie. Ook daarvoor geldt: alsjeblieft Action, Xenos en Hema, open uw deuren.

Uiteraard weten we, het is klein leed vergeleken bij winkeliers die hun toko misschien wel moeten sluiten. Maar dan nog: klein leed is ook leed, en gedeelde smart is halve smart. Met andere woorden: een beetje gezamenlijk klagen over wat we missen, kan eigenlijk geen kwaad.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Selien (27) woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster