Dit zijn de populairste namen voor hond en kat

populairste naam hond kat

Voor honden blijft ie hetzelfde, voor katten zijn er wat nieuwkomers. Een huisdierenverzekeraar maakte een overzicht van de namen die we onze vierpotige huisdieren het liefste geven.

Honden noemen we al vier jaar op rij het liefst Max. Huisdierenverzekeraar Reaal Dier & Zorg zegt te denken dat de populariteit van deze naam komt door Max Verstappen. Daarna volgen Bo, Pip en Bella. Op de vijfde plek staat een nieuwe naam: Lola.

Wat variatie

Katteneigenaren zijn wat minder honkvast wat betreft namen. Dit jaar staat de naam Simba op nummer een, terwijl deze vorig jaar nog niet in de top vijf te vinden was. De naam Luna, favoriet van vorig jaar, staat nu niet meer in de lijst. Bella en Milo deden ook hun intrek. Pip (ook een populaire naam voor honden) en Nala behielden hun positie. Kattenliefhebbers laten zich blijkbaar inspireren door The Lion King, gezien de namen Sima (nummer 1) en Nala (nummer 2).

Populairste kattennamen:

  1. Simba 
  2. Nala 
  3. Bella
  4. Pip 
  5. Milo 

Populairste hondennamen:

  1. Max 
  2. Bella 
  3. Pip 
  4. Bo
  5. Lola 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

banner

Bron: welingelichtekringen.nl | Beeld: Pexels, Daria Shevtsova
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.