Doe je dit op je iPhone? Dat is blijkbaar nergens voor nodig

Iphone

Om batterij te sparen, sluit je netjes alle openstaande tabbladen af op je iPhone. Geeft ook meteen een opgeruimd gevoel én je bent lekker bezig, toch? Nou, niet helemaal. Deze gewoonte zou namelijk nergens goed voor zijn.

Lees ook:
Het geluid op je iPhone nog harder zetten? Met dit trucje kan het

Al die openstaande tabbladen zijn voor je gevoel maar op de achtergrond aan het draaien en daarom batterij aan het slurpen. Maps nog aan? Hop, weg. Toch kun je volgens Apple Insider alles net zo goed open laten staan.

iPhone

Nee, helaas pindakaas, je batterij gaat niet langer mee door dit trucje toe te passen. Ook zal de levensduur of de snelheid van je telefoon er niet op vooruitgaan. En waar jij al die tabbladen lekker aan het afsluiten bent, mis je daardoor de functie waar het eigenlijk voor bedoeld is: makkelijk kunnen schakelen tussen verschillende applicaties.

Vastlopen

Waarom zou je dan wel al deze openstaande apps afsluiten? Nou, als Instagram bijvoorbeeld weer eens vastloopt, dan kun je ‘m naar boven schuiven. Ook programma’s die op de achtergrond blijven draaien, kun je natuurlijk afsluiten om er geen ‘hinder’ van te ondervinden. Voor de rest kun je prima stoppen met deze habit op je iPhone.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Glamour | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!