Doei lange wachtrijen voor de kassa: Zara komt met zelfscankassa’s

zara zelfscannen

Even snel Zara in voor een nieuwe jurk of blouse voor een etentje of avond uit? Dat klinkt als een goed plan, maar laat dat ‘even snel’ maar weg. Vaak stuit je namelijk op ellenlange rijen bij de kassa. Daar brengt de Spaanse keten verandering in door met zelfscankassa’s te gaan werken.

Zara lijkt dit jaar een sprintje te trekken wat technologie in kledingwinkels betreft. In een aantal Britse en Spaanse vestigingen wordt er namelijk al gebruik gemaakt van touch screens, zodat je niet meer je pashokje uit hoeft om een andere maat te halen. Nu gaat Zara nog een stapje verder, met zelfscankassa’s dus.

Kassière spelen

In het Zara-filiaal op Oxford Street in Londen kan je vanaf nu zelf je aankopen scannen door middel van een self-service kassa. Waar je in de supermarkt je producten nog stuk voor stuk moet scannen, kan de kassa de items die jij in je mandje hebt zitten in een keer scannen. Ook al heeft de persoon voor je een hele nieuwe garderobe aangeschaft: met dit systeem hoef je dan nog niet lang te wachten.

Bang dat je door het scannen van de self-service kassa per ongeluk iets moet betalen van je buurman hoef je niet te zijn, bij het checken kan je gemakkelijk nog items uit je digitale winkelmand verwijderen. Daarnaast zou het touch screen van de kassa heel responsief werken.

Wij hopen met smart dat de zelfscankassa’s ook snel naar Nederland komen. Jïj ook?

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Vogue | Beeld Shutterstock