Doutzen reageert op kritiek op ‘te sexy’ video

doutzen diversiteit

Hij zou niet-classy zijn, te sexy, en bovendien onder haar niveau. De video die Doutzen Kroes vorige maand op Instagram plaatste, was onderwerp van gesprek. Het topmodel reageert nu voor het eerst op de ophef.

Lees ook: Doutzen krijgt bakken kritiek op Instagram-video

Doutzen plaatste op 23 april een pikante video op Instagram waarin ze een bikini promoot. Het bleek te gaan om een productie voor Hunkemöller, waarvoor de Friezin de volledige vrijheid kreeg in het maakproces. ‘Ik ben Hunkemöller zo dankbaar! Ik had zoveel plezier in het maken van mijn eigen video voor deze fantastische bikini’, schreef ze bij de beelden.

Teleurgesteld

Een groot deel van haar volgers reageert echter teleurgesteld op de video. Doutzen zou zichzelf te veel neerzetten als seksobject, vinden sommigen. Ze zijn van mening dat het model zichzelf niet op deze manier zou moeten inzetten om iets te verkopen. Ze zou het bovendien ‘niet nodig hebben’ om op deze schaarse manier gekleed te gaan om haar boodschap over te brengen.

‘Het is gewoon wat het is’

Doutzen lijkt in gesprek met Grazia niet erg geraakt door de kritiek die ze heeft gekregen. ‘Ach, het is gewoon wat het is. Ik denk dat ik als me als volwassen vrouw neer mag zetten zoals ik dat wil. Ik heb vooral heel veel lol gehad en ben Hunkemöller heel dankbaar om ook deze kant van mijzelf te kunnen laten zien.’

Kijk en oordeel zelf

Dit is de video waar het allemaal over gaat:

Bron: Grazia | Beeld: ANP
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.