Duitste turnsters zijn helemaal klaar met ‘seksistische’ wedstrijdpakjes

turnsters

Duitse turnsters zijn helemaal klaar met het seksistische imago dat er aan hun beroep kleeft. Hun wedstrijdpakjes zijn zó hoog uitgesneden dat ze de outfits ongepast en ongemakkelijk vinden. Ze pleiten dan ook voor een andere wedstrijdoutfit, en maken dat duidelijk met een briljant statement.

Tijdens de EK in Basel grepen turnsters Sarah Voss, Elisabeth Seitz en Kim Bui hun kans. Ze maakten hun opwachting in een wedstrijdoutfit met lange mouwen én lange broekspijpen om hun boodschap duidelijk te maken.

Seksistische pakjes

Beeld je even in dat je een split moet doen terwijl er hordes (veelal) mannelijke fotografen ónder je staan om foto’s van je te maken. En dan heb je ook nog eens een minuscuul broekje aan, dat snel verkeerd kan gaan zitten. Niet erg comfortabel, nee. De hooguitgesneden turnpakjes moeten dan ook afgeschaft worden, menen de turnsters.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Voss (@sarah.vossi)

Halfnaakt

De pakjes zijn al langer een onderwerp van discussie, gezien ze ook nog eens oncomfortabel zijn,  in de huid snijden en de neiging hebben omhoog te kruipen in de bilnaad. De bedekkende wedstrijdoutfit van Sarah Voss en haar landgenoten valt gek genoeg wel gewoon binnen de reglementen en kost haar geen punten. De pakjes worden namelijk vaak gebruikt tijdens trainingen, maar met wedstrijden is het nog altijd de ongeschreven regel dat turnsters halfnaakt voor de jury verschijnen.

Elegant

Sarah Voss licht haar outfitkeuze op Instagram toe. Ze schrijft: ‘Ook al ging de wedstrijd niet zoals gehoopt, het voelde goed om mijn passieproject (de pakjes met lange mouwen en broekspijpen, red) te showen. Zo voel je je goed en zie je er nog steeds elegant uit. Waarom niet?’, aldus de turnster.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Voss (@sarah.vossi)

 

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: NOS, AD, HLN. Beeld: Getty
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.