Duncan galore: bijna 2,3 miljoen kijkers voor Duncan bij Pauw

duncan

De songfestivalspecial van de talkshow Pauw, waarin Jeroen Pauw songfestivalwinnaar Duncan Laurence te gast had, heeft zondagavond 2.275.000 kijkers weten te treken. Dat is bijna drie keer zoveel als een normale doordeweekse uitzending van de latenightshow.

Vanwege de Nederlandse overwinning op het Eurovisiesongfestival had Pauw een extra ingelaste uitzending op zondagavond. In de show kreeg Duncan Laurence een award voor zijn nummer Arcade, dat dubbel platina is.

De songfestivalspecial van Pauw staat samen met het NOS Journaal op een gedeelde eerste plek in de lijst van best bekeken televisieprogramma’s op zondagavond. Ook Hart van Nederland, Shownieuws en RTL Boulevard stonden helemaal in het teken van de Nederlandse historische songfestivaloverwinning.

Baby Duncan

En daar stopt de Duncan-gekte niet. In Boxtel is de eerste ‘Duncan-baby’ geboren. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ‘Maar we zijn geen mega-Songfestival fans,’ laat het stel weten aan het Brabants Dagblad.

De vliezen braken tijdens de eerste halve finale. Vervolgens werd het jongetje, het eerste kindje van het stel, op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival geboren,

‘We kijken ieder jaar,’ vertelt Martijn. ‘En het valt toevallig zo samen. We hadden het er de afgelopen dagen over. Eerst als grapje, maar het klinkt ook cool. Dus nadat bekend werd dat Duncan had gewonnen, hebben we snel zijn naam toegevoegd.’

Bron: ANP, beeld: ANP
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.